donderdag, 01 april 2021 22:24

Professor Plof Tijdbomspel

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

De bevers moeten ervoor zorgen hun persoonlijke tijdbom te vinden voordat de tijd om is. De tijd verstrijkt echter niet door de tijd zelf, maar door het aantal keer dat je getikt wordt. Lukt het de Bevers om voordat de tijd om is hun bom te vinden en onschadelijk te maken?

Beschrijving van de activiteit

Professor Plof heeft bij een test een aantal tijdbommen geactiveerd. En verstrooid als hij is zijn deze in het bos terecht gekomen.

De Bevers krijgen dertig minuten de tijd om hun bom te vinden of van een andere bever opnieuw te verstoppen. Als je getikt wordt gaat er 1 minuut van je tijd af. De bevers moeten dus zorgen niet op 00:00 te komen anders ontploft de bom en konden ze niet de inhoud (bijvoorbeeld een snoepje of presentje) opeten / krijgen. Voor elke bever is er een tijdbom met zijn of haar naam er op. Elke bever krijgt een aan elkaar geniet bundeltje met hierop het tijdklok mechanisme. (Zie bijlage). De tijd loopt af als een bever getikt wordt, bovenste briefje wordt dan afgescheurd, waardoor de tijd van 00:30 naar 00:29 gaat. Dit gaat door totdat de klok op 00:00 komt. Elke bever kan elkaar tikken, en eventueel kan de leiding ook mee tikken.

Als een bever zijn of haar bom gevonden heeft, moet hij / zij deze laten liggen totdat het sein gegeven wordt om de bommen op te halen en onschadelijk te maken. Vindt een bever de bom van een andere bever, mag hij / zij deze opnieuw verstoppen.

De leiding moet in de gaten houden hoe weinig tijd sommige bevers nog over hebben. Ze kunnen bijvoorbeeld de klok van een bever die snel door zijn / haar tijd heen is " bevriezen ". Als er meerdere bevers door hun tijd heen raken wordt het sein gegeven om de tijdbommen op te laten halen.

Als de bevers hun bommen hebben opgehaald mogen ze deze onschadelijk maken. In de bom zit een snoepje of presentje. In ons geval hebben we chocolade paashaasjes gebruikt. Dit was het zogenaamde ontstekingsmechanisme en is door het uithalen van de bom onschadelijk gemaakt.

De bedoeling is natuurlijk dat elke bever zijn / haar bom op tijd vind en onschadelijk maakt. Dit is natuurlijk het leukste voor iedereen. Als een bever zijn / haar bom niet heeft gevonden kan er met de hele groep gezocht worden. 

Benodigd materiaal

Tijdbom

  • Koker van bv. Pringles of wc-rol. Maar alles kan hiervoor gebruikt worden. Kunnen ook doosjes zijn.
  • Aluminium folie om bom te omwikkelen.
  • Naamkaartjes voor elke bever 1
  • Sisaltouw als ontsteking

Tijdmechanisme

  • Briefjes van 00:30 tot 00:00 aan elkaar geniet, bovenaan 00:30 en onderaan 00:00.

Presentje / Snoepje / o.i.d

Tips

Doel is dat de bevers lol hebben om te tikken, je kunt als leiding de minder snelle bevers helpen door zelf de snellere bevers als leiding te tikken. Zo blijft het voor iedereen leuk.

Lees 1626 keer Laatst aangepast op maandag, 05 april 2021 16:47
Log in om reacties te plaatsen