vrijdag, 26 maart 2021 17:30

Huilen als een wolf

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Waarom / doel van de activiteit

Wolven zijn stoere en bijzondere dieren. Ze huilen om verschillende redenen. Om aan elkaar te laten weten waar ze zijn, of om te roepen voor de jacht, of juist als er een prooi gevangen is. Kun jij ook huilen als een wolf?

Beschrijving van de activiteit

Thema introductie bevers

Stuiter is bij Bas Bos. Bas vertelt dat er in 2019, sinds een hele lange tijd, weer wolven in Nederland geboren zijn. Wolven zijn stoere en bijzondere dieren. Ze huilen om verschillende redenen. Om aan elkaar te laten weten waar ze zijn, of om te roepen voor de jacht, of juist als er een prooi gevangen is. Kun jij ook huilen als een wolf?

Thema introductie welpen

Mowgli is opgegroeid in de Sioni horde en weet veel van het leven van Wolven. Wolven zijn stoere en bijzondere dieren. Ze huilen om verschillende redenen. Om aan elkaar te laten weten waar ze zijn, of om te roepen voor de jacht, of juist als er een prooi gevangen is. Kun jij ook huilen als een wolf?

De activiteit

Waarom huilen wolven?

Het heet huilen, maar tranen komen er niet aan te pas. Wolven huilen om verschillende redenen, bijvoorbeeld om andere wolven te waarschuwen: ‘Deze plek is bezet, wegblijven!’. Soms uit eenzaamheid, dan zoekt hij gezelschap van een andere wolf. Maar ook huilen wolven samen, tijdens de jacht. Ze huilen om te horen waar iedereen is. Zo laat Wolf 1 bijvoorbeeld weten: Ik loop linksachter. Wolf 2 zegt dan: Ik linksvoor. Wolf 3 huilt: Ik ben rechtsachter. Enzovoort. Als iedereen zijn plaats bekend heeft gemaakt, huilen ze nog eens met elkaar. Puur teamgevoel!

Kan jij een huilende wolf nadoen? Probeer samen met je vrienden!

Lees 930 keer Laatst aangepast op maandag, 05 april 2021 16:49
Log in om reacties te plaatsen