zaterdag, 20 maart 2021 20:40

Water posten spel (waterspel)

Een waterpostenspel is een postenspel dat zich op het water afspeelt. Je kunt meerdere spellen tegelijk spelen, waardoor je allerlei spelen gebruiken kunt die lastig zijn uit te voeren met een hele groep tegelijk. Er is een hele zomerkampdag mee te vullen (maar niet ieder jaar hetzelfde!)

Doe verschillende spelen in op en rond het water. Bijvoorbeeld:

Vlot maken. Dit kan van een simpel vlot met een paar watertanks tot een groot vlot met ra-zeil (grondzeil)

Eenvoudige hangbrug over een vaart pionieren met twee driepoten en een zware lijn. Daarna iedereen met buikschuif eroverheen

Paardjerijden, het paard geblinddoekt, over een redelijk stuk langs water
Maak op het terrein met lijnen een paar genummerde vakken, de hoogste nummers het verst. Daarna bijvoorbeeld 10 houten haringen in de vakken gooien. Leuker nog gooien met hindernis:
Geblinddoekt gooien, baksleden geven aanwijzingen en "richten" de verkenner.
Achterover gooien, over het hoofd
Tussen de benen door gooien (naar achteren)
Zittend gooien, of liggend.
De hele bak staat op een balk en heeft een tweede balk. Ze moet een traject afleggen door steeds van balk op balk over te stappen en dan weer doorschuiven
Tent(je) door de hele bak geblindoekt opzetten, vlak langs het water.

Als je een kano hebt: een paar behendigheidspellen. Bij voorbeeld geblindoekt slalommen waarbij de rest van de bak aan de kant aanwijzingen geeft.
Thee zetten op een primus. Kan alleen als je die nog hebt en bij vrijwel geen wind
Probeer een oud cardinisch kompas te krijgen. Op de post moet het kompas in de boot gesjord worden, waarna iedereen twee koersen op kompas moet varen (vergeet de grote afwijking door al dat ijzer, het gaat om het op kompas varen). Een tweede eis kan zijn om een compensatietabel te maken.

Pio hout

.

Zorg dat de spellen ongeveer evenlang duren, al is een beetje wachten onderling niet erg.

Lees 94 keer Laatst aangepast op zondag, 21 maart 2021 14:24

Uitdagende Scoutingtechnieken