dinsdag, 12 januari 2021 13:09

Lieveheestbeestje schilderen

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Waarom / doel van de activiteit

Leren over lieveheersbeestjes en er een maken

Beschrijving van de activiteit

Stuiter is bij Keet Kleur als hij heel veel lieveheersbeestjes in de hoek van het kozijn ziet zitten. Bas Bos verteld dat Lieveheersbeestjes bladluizen eten en in de winter zijn er weinig bladluizen. Daarom eten lieveheersbeestjes zich in de herfst vol om in de winter op reserves te kunnen teren. Als het kouder wordt zoeken lieveheersbeestjes elkaar op en zoeken ze samen een warm en rustig plekje. Je kunt ze tegenkomen in een hoekje van de badkamer, of bijvoorbeeld in een hoekje van het raamkozijn in de schuur. Daar kruipen ze lekker knus dicht tegen elkaar aan om warm te blijven. Ze blijven rustig stil zitten om zo min mogelijk energie te verbruiken. Als het warmer wordt gaan ze weer naar buiten.

Lieveheersbeestjes zijn er in veel verschillende kleuren. De bevers beschilderen elk een mooie gladde steen als een lieveheersbeestje in een kleur naar keuze.

Leg de lieveheersbeestjes als ze droog zijn allemaal bij elkaar in een gezellig hoekje om in huis te overwinteren. In de lente mogen ze naar buiten.

Benodigd materiaal

  • Gladde stenen,
  • Verf,
  • Kwastje
Lees 839 keer Laatst aangepast op dinsdag, 12 januari 2021 13:14
Log in om reacties te plaatsen