zaterdag, 17 oktober 2020 15:10

Chinese thema spelen in Hotsjietonia en in de Jungle

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Verschillende spelen in Chinees thema 

Beschrijving van de activiteit

Het is groot feest in Hotsjietonia /de Jungle. We hebben contact kunnen maken met de Chinese Hotsjietonia/ Jungel. Om dit te vieren heeft het feestcommete bedacht dat ze een feest programma voor elkaar schrijven. In China hebben ze een Holland dag, met Hollandse spelen.  En hier een China dag met Chinese spelen.

Chinese muur

Iedereen moet telkens overlopen van de ene kant naar de andere kant van het veld, maar in het midden is de 'muur' een strook van 1m breed, daarop loopt de  2 tikker. De tikker mag niet van de muur en moet proberen de overlopers te tikken tot er niemand overblijft.

Masker

Kleurplaten van een draak of leeuw

2 leeuwen (tikkers) uit.

De leeuwen mogen alleen maar tikken in hun kooi. Dit is het gebied tussen de banken of tussen de banken en de muur.

Alle lopers mogen een biefstuk pakken (pittenzakje) uit de slagerij korf.

De bedoeling van het spel is dat de lopers langs alle 2 de leeuwen komen zonder getikt te worden om vervolgens de biefstuk in de BBQ korf te leggen. wordt je wel getikt door een van de 2 leeuwen dan moet je de biefstuk in het hol van de leeuw leggen. vervolgens mag je een nieuwe biefstuk halen bij de slagerij en het opnieuw proberen.

Als alle biefstukken op zijn stopt het spel. Alle biefstukken worden geteld en degene met de meeste biefstukken wint. dat zijn de leeuwen of de lopers. je kan alleen maar als groep winnen het is dus belangrijk dat de groep lopers goed samenwerkt.

Ballonnendans

Zorg voor één ballon minder dan dat er kinderen zijn. Gooi alle ballonnen in de lucht en zet de muziek aan. De ballonnen met allemaal in de lucht blijven zolang de muziek speelt, maar ze mogen niet worden vastgehouden. Zodra de muziek stopt, probeert ieder kind een ballon te vangen. Degene die geen ballon heeft is af, maar mag een ballon uit de groep kiezen. Zorg er na afloop voor dat ieder kindje weer een ballon heeft.

Ballon trap

Je bevestigt de ballon met een touw (niet te lang of kort) om de enkel van je kind. Wie heeft het snelste de ballon van de ander kapot? Of als je alleen bent is het natuurlijk het doel om je eigen ballon kapot te trappen.

Waterflessen en glow sticks zorgen voor een perfecte glow-in-de-donkere achtertuin bowling pinnen. Maak ten minste zes van deze bowling pinnen. Gebruik een bal om de pinnen bij elkaar om te gooien.

Het oud hollandse Ringen werpen geeft meer plezier als dat in het donker is. Natuurlijk zijn glowstick armbandjes er perfect voor! steek een paal in de grond of maak er een standaard aan, dan kan het ook worden neergezet. maak alle breekstaafjes in een circel. je kan er ook 2 aan elkaar maken als ze groter moeten zijn.

Benodigd materiaal

  • Ballonen,
  • Bal,
  • Stiften of kleurpotloden,
  • Glowstick armbandjes 

Veiligheid

Glowstick armbandjes kunnen kapot gaan, de inhoud is giftig

Lees 1366 keer Laatst aangepast op zondag, 06 februari 2022 11:05
Log in om reacties te plaatsen