maandag, 31 augustus 2015 02:00

Halloween spookachtige hapjes voor bevers

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Aankleding /sfeer bij een halloween programma voor bevers. Creatief met voedsel ;)

Beschrijving van de activiteit

Het ruikt lekker. Rozemarijn is druk bezig geweest in de keuken en heeft voor iedereen in Hotsjietonia bijpassende halloween-hapjes gemaakt.

Met de bevers kan je een hele opkomst of een deel ervan in Halloween thema doen. Denk bijvoorbeeld aan een postenspel (in de vorm van een spinnenweb) door Hotsjietonia, losse spelen bij de themafiguren die hun 'huisje' versierd hebben of gewoon een opkomst bij een van de themafiguren met een halloween tintje.

Bas Bos: Heksen-karamelappels

Steek de houten stokjes voor 3/4 in het stamgedeelte van de appels. Een bakplaat met licht ingevet aluminiumfolie bedekken en daarover de appels verdelen. In een sauspan op laag vuur toffees, water en vanille onder frequent roeren verwarmen tot de toffee zacht en gesmolten begint te worden. De appels in het toffeemengsel dippen en vervolgens voorzichtig langs de panrand rollen om overmatige saus te verwijderen. Versieren met rozijnen, amandelschaafsel, gekruimelde speculaas of mini-marsmellow-snippers. Op de bakplaat verdelen en tot serveren in de koelkast zetten.

Rebbel: Chocolademuizen

Maak arretjescake-"beslag" (roomboter, cacoa, gekruimelde biscuits) en vorm daar balletjes van, maak ze wat langwerpiger, versieren met amandelschijfjes als oren en dropveters voor ogen, staart en snorharen. Afkoelen (uurtje in koelkast) en smullen maar.

Rozemarijn: Pompoentaart, pompoenkoek, heksendrankjes

Diverse recepten op internet te vinden. Samen met Rozemarijn kunnen ze ook pompoenen uitsnijden en uitlepelen, ondertussen maakt zij er soep van... de bevers kunnen helpen met de voorbereiding: wat voor vieze snoepjes uit de snoeptrommel zouden ze er allemaal in doen?

Professor plof: Magische heksentaart

Cake in verschillende kleuren in stukjes snijden en door elkaar in cakevorm doen, afdekken met donkere laag dunne marsepein of fondant.

Stanley Stekker: Witte spookmarshmallows

Witte marshmallows, teken er met een chocoladepen ogen en een eng mondje op, op een prikker en boven het vuur roosteren.

Noa: Pompoensoep

Pompoenen werden al geteeld door indiaanse volkeren voordat het in Europa populair werd. http://nl.wikipedia.org/wiki/Pompoen

Sterre Stroom: spinnen-cupcakes

Cupcakes versieren met spinnenwebben (ronde cirkels tekenen met chocoladepen op witte fondant, met sateprikker dan van binnen naar buiten 'uit trekken') of cupcakes met chocoladesaus en daarop poten van dropveter en ogen van witte fondant en drop.

Steven Stroom: Hagedissenogen

Gevulde eieren met rode parikastreepjes en ogen van mayo en olijfringetjes (voor bevers kan dit vies zijn en vervangen worden voor iets anders donkers)

Keet Kleur: Spookkoekjes

Slagroom opspuiten op een cakeplakje en versieren met eetbaar taartversiermateriaal... hoe ziet jouw spookje eruit? gespikkeld? grote ogen? harig?

Fleur Kleur: Mummyworstjes

Verkleede knakworstjes: Snij plakjes bladerdeeg in repen zodat je in totaal 4 reepjes per worstje hebt. Wikkel 4 reepjes bladerdeeg om 1 worstje, zodat de hele knakworst is ingewikkeld. Ongeveer 1 cm van een uiteinde haal je het deeg een beetje uit elkaar, zodat het worstje zichtbaar wordt (gezicht van de mummie). Leg ze op de bakplaat. Bak ca 15 minuten in de voorverwarmde oven tot het deeg lichtbruin is en de worstjes heet. Teken met mosterd een gezichtje op elk worstje.

Voorbereidingstijd

15 min tot 1 uur. Verschilt per activiteit, afhankelijk van alleen boodschappen doen tot gebruik als eetbaar produkt en dus helemaal voorbereiden en koken/bakken.

Benodigd materiaal

Een schone werkplek, keukengereedschap, potten/pannen/bakplaat, oven/fornuis/brander, ingredienten recepten.

Veiligheid

  • Let op veiligheid bij gebruik van keukenmateriaal, vooral als bevers meehelpen of deze van jou mogen gebruiken.
  • Let op vuur en hete materialen, veel van de ideeen vragen om gebruik van vuur/ovens of vooraf/terplaatse heet gemaakt gesmolten materiaal. Hou bevers op een veilige afstand, zorg voor rust en laat ze gecontroleerd (ook in een vaste handelvolgorde en onder toezicht of begeleiding) de handelingen uitvoeren.

Aanvullende informatie

Lees 3944 keer Laatst aangepast op maandag, 19 december 2022 21:04
Log in om reacties te plaatsen