maandag, 31 augustus 2015 02:00

Ingeburgerd

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Inburgering is een beladen onderwerp. Er wordt veel over gesproken in de media en de politiek maar wat een inburgeringstest nu precies inhoudt, weten alleen direct betrokkenen. Het overgrote deel van de Nederlanders heeft geen idee. Dat is jammer en met dit programma willen we daar iets aan doen.

Beschrijving van de activiteit

Samen met de hele afdeling doet iedereen de inburgeringstest. Als het goed is weten alle Nederlanders dit, dus er is geen voorbereiding nodig. Na het invullen van de test worden de resultaten vergeleken en wordt het nabesproken. Wie is geslaagd en wie niet? Wat vond je van de vragen? Welke vragen zouden er volgens jullie uitkunnen? Maar voor elke vraag die eruit gaat moet er een nieuwe vraag in; welke vragen heb je gemist? Ben je echt ingeburgerd als je deze test gehaald hebt? Als je het programma voorbereidt kun je zelf nog wat meer vragen verzinnen.

Voorbereidingstijd

De voorbereiding is erg beperkt. Je moet de 36 vragen voor de test op papier zetten of je moet wat computers met internet regelen. Ook moet je vragen bedenken voor de nabespreking.

Benodigd materiaal

Tips algemeen

  • Zorg bij de nabespreking voor een veilige sfeer. Als iemand de test niet gehaald heeft is dat geen ramp, laat mensen dus in hun waarde.
  • Zorg bij de nabespreking voor een goede gespreksleider.

Veiligheid

  • Let vooral op sociale veiligheid. Zorg voor respect tijdens de nabespreking. Maak vooraf goede afspraken over feedback en discussieregels.
Lees 696 keer Laatst aangepast op dinsdag, 07 juni 2016 19:57
Log in om reacties te plaatsen

Mijn Scouting

Mijn Scouting-login vergeten of aanvragen

Activiteitengebied

Samenleving

Duur

2 - 3 uur

Groepsgrootte

1-8 personen

Leeftijdsgroep

15-18 explorers18-21 roverscoutskader

Locatie

Binnen