Ik zit naast ...

De namen van de andere bevers leren kennen en een onderscheidend kenmerk noemen van andere bevers. Deze activiteit is opgenomen in de Noa-badge voor bevers.

Noa zet de bevers in een kring, maar houdt één plekje vrij. De bever naast de lege plek zegt: ”Ik zit” en schuift op zodat hij op de lege plek komt te zitten. Er is dan een plek leeg aan de andere kant van de bever en de tweede bever zegt: “Op de bank” en schuift ook op. Dan zegt de derde bever: ”Naast……..” en noemt een naam van één van de andere bevers en gaat op de lege plek zitten. De bever die zijn naam hoort, gaat zo snel mogelijk op de lege plek zitten. Er komt dan ergens anders in de kring een plekje vrij en de bever die daar zit begint weer van voren af aan. Natuurlijk kun je ook de bever naast de lege plek de hele zin of de helft laten zeggen, maar op deze manier zijn er meer bevers bij het spel betrokken en moeten ze allemaal een beetje opletten.

Na een aantal rondjes kun je de bevers in plaats van de naam van een ander, een kenmerk van een andere bever laten noemen. Bijvoorbeeld ”Ik zit" – "op ’n kruk" – "naast degene met een blauwe bril op".

Voor dit spel zijn geen materialen nodig.

• Je kunt natuurlijk ook beginnen met de kenmerken en daarna pas de namen.
Lees 1707 keer Laatst aangepast op zondag, 28 oktober 2018 15:03

1-8 personen8-15 personen15 of meer