Zoekresultaten (22)

Sorteer in oplopende volgorde...

Elkaar leren kennen en leren respecteren in de groep terwijl we aantonen dat we allemaal anders maar ook gelijk zijn en nadenken over de manier waarop we onze eigen identiteit vormen.

Peil de sfeer in de groep, zorg dat iedereen even kort aan het woord kan komen en geef de Explorers de mogelijkheid om anoniem vragen te stellen.

Leg spelenderwijs uit dat niet iedereen in een hokje past en dat hokjesdenken juist voor problemen kan zorgen.

Explorers leren inzien dat het stereotypen hebben van mensen niet erg is, maar dat het gaat om hoe je ermee om gaat. Door er met zijn allen mee bezig te zijn en over te praten komt juist naar boven dat de manier waarop je met je stereotyperingen omgaat het verschil maakt.

Je gaat aan boord van de “Deer Valley Express” voor een treinrit van een week van Lissabon naar Moskou. Je reist in een slaapcoupé die je moet delen met drie andere mensen. Met welke drie van de volgende passagiers verkies je de coupé te delen?

Besef bij brengen over groepsdynamiek en verschillende eigenschappen binnen die groep.

Het spel laat zien dat er een verschil is tussen homo- en heteroseksuele relaties als het gaat om zichtbaar zijn. Het is een grotere stap om uit de kast te zijn als homo dan als hetero. Met de scouts kan besproken worden hoe dit komt en wat er bij je scoutinggroep aan gedaan kan worden.

Verschillen in gezinssituaties / genderrollen / LHBTI+ / seksuele- en genderdiversiteit normaliseren en bespreekbaar maken.

Rainbowscouting subtiel in je spel verwerken, om te laten zien dat het heel normaal is.

Hoe kun je liefde beter verklaren dan in een liefdeslied? Hoe kun je liefdesverdriet beter verwerken dan in een lied? Gevoelens en emoties opgeroepen door dit soort liederen, daar gaat deze activiteit over.

Pagina 1 van 3