maandag, 31 augustus 2015 02:00

Murder mystery spel

Beoordeel dit item
(3 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Een murder mystery spel (voor degenen die niet weten) is een interactief (diner) feest waar 6 of meer personen bij elkaar te krijgen, elk speelt een specifiek karakter, die allemaal samenwerken om een moord op te lossen. Het doel van het spel is te kunnen raden wie de moordenaar is, en om zoveel mogelijk plezier te hebben!

Beschrijving van de activiteit

Elke gasten krijgt een karakter schets waarin omschreven is wat hun relatie met de overledene was, hun gevoelens en relaties met betrekking tot de andere personages, en algemene weetjes over hun eigen persoonlijkheid. Er zijn acties voor elke personages, en gedurende de hele avond door komen er aanwijzingen aan het licht, worden er alibi's ontdekt, en reacties tussen gasten geanalyseerd. Aan het einde van de avond bekijkt iedereen het bewijs en neemt een gok op wie de moordenaar is. Dan onthult de dader zelf en legt uit hoe hij / zij het deden!

Voorbereidingstijd

Het schrijven van een script (kost erg veel tijd om kloppend te maken) en het voorbereiden van een maaltijd (of andere ongedwongen activiteit)

Benodigd materiaal

  • Script
  • Maaltijd

Mogelijke scripts

Het schrijven van een degelijk script kost veel tijd dus helpen we je een handje met Nederlandse pagina's

en met engelstalige mogelijkheden

Tips

  • Kijk goed naar de spelers en hun karakter trekken. Zorg ervoor dat je de spelers zullen genieten van dit soort activiteiten. Wijs de meer uitgesproken karakters aan de minst verlegen spelers, en de minder betrokken karakters aan de meer timide mensen in de groep.
  • Als de gastheer van het feest is het jouw taak om het script te gaan schrijven. Voorkom dat de groep op een zijspoor word gezet. Dus voer geen gesprekken over de laatste aflevering van dit of dat of "Heb je gezien wat die collega yada yada". Houd de bal rollende en moedig de spelers aan om in karakter te blijven.
  • Moedig de gasten verkleed te komen. Laat de spelers van tevoren weten wat hun karakter is, zodat ze zich kunnen voorbereiden.
  • Vertel de spelers om hun personages absolute geheim te houden een, (zelfs partners of echtgenoten!) dit vergroot het spel plezier ter plekke.
  • Zorg ervoor dat iedereen ongedwongen en ontspannen met iedereen kan praten. Bijvoorbeeld tijdens een maaltijd / lopend buffet een kampvuur. Hierdoor kun jij je richten op het spel en de spelers.
Lees 12449 keer Laatst aangepast op woensdag, 25 december 2019 23:02
Log in om reacties te plaatsen