maandag, 31 augustus 2015 02:00

Levend Space Invaders

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Space Invaders is een computerspel uit de jaren '80 van de vorige eeuw. De speler bestuurt een laserkanon dat links en rechts beweegt aan de onderkant van het scherm. Rijen aliens bewegen heen en weer, tevens langzaam van boven naar beneden bewegend. Als een van de wezens de onderkant van het scherm bereikt is het spel afgelopen. Het laserkanon had een oneindige hoeveelheid munitie om de wezens te vernietigen. Ondertussen schieten de aliens af en toe terug op de speler met dodelijke stralen en bommen.

Tijdens deze activiteit gaan we dit computerspel nabouwen met een katapult en bewegende doelen.

Beschrijving van de activiteit

Bouw een katapult. Vervolgens om de beurt je munitie wegschieten, op doelen die achter elkaar staan (en bij voorkeur bewegen doordat ze aan een pionierpaal vastzitten). Je mag de doelen pas raken als je de voorliggende doelen geraakt hebt. Je kunt ook twee teams maken. Elk team bouwt een katapult en elk tea bouwt vier doelen die de tegenpartij moet zien te raken. Vooraf geef je de minimale grootte van de doelen. Zo breng je een wedstrijdelement in het spel. Wie heeft het eerst de vijandelijke doelen uitgeschakeld?

Benodigd materiaal

  • Pionierhout en touw voor een katapult.
  • Materiaal om de aliens te bouwen.
  • Iets om weg te schiet, bijvoorbeeld met water of waterverf gevulde ballonnen.

Tips

  • In het spel zit er ook nog een snel bewegend doel helemaal achterin (dit kan iemand zijn die heen en weer rent ofzo), als je die raakt krijg je bonuspunten.
  • Gebruik voor het wegschieten een katapultmechanisme met bijvoorbeeld een paar binnenbanden van een fiets.

Veiligheid

  • Bedenk waar je mee schiet en waarop. Zorg dat wat je doet veilig gebeurt en denk twee keer na voor je iets wegschiet dat daar niet voor bedoelt is.
Lees 2768 keer Laatst aangepast op vrijdag, 11 december 2020 17:57
Log in om reacties te plaatsen