maandag, 31 augustus 2015 02:00

Goede draken, slechte draken

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Waarom / doel van de activiteit

Toneel met explorers.

Beschrijving van de activiteit

Verdeel de afdeling in groepjes van 4 of 5 personen. Elk groepje krijgt een beginregel en een eindregel en voor elke persoon een rol. Voor elke rol is er één attribuut, waaraan ze te herkennen zijn. Bijvoorbeeld een kroon voor de koning, een zwaard voor Joris en een pakje lucifers voor de draak. Ze krijgen dan een half uur de tijd om een toneelstuk te schrijven voor deze vijf personen. Vervolgens is er een half uur de tijd om te oefenen en rekwisieten te verzamelen. Dan volgt een groot toneelstuk, waarbij de groepjes in de juiste volgorde hun stukje opvoeren en voor iedereen het stuk zichtbaar wordt.

Voorbereidingstijd

Je bedenkt vijf rollen en een rode draad in het verhaal. Vervolgens deel je het verhaal in net zo veel stukjes als er groepen zijn. Voor elk stukje bedenk je een goede beginzin en een goede eindzin. De zinnen zijn zo gemaakt dat er een beetje duidelijk uit wordt wat het verhaal is. De beginzin van een stukje sluit aan op de eindzin van het vorige stukje.

Benodigd materiaal

  • De attributen van de personages en wat extra verkleedspullen, zodat de afdeling zich kan verkleden of hun stuk kracht bij kan zetten.

Tips algemeen

  • Laat de begin en eindzinnen door iemand lezen, om te controleren of de grote lijn van het verhaal duidelijk is.
  • De spelers krijgen alleen die zinnen, dus ze moeten er wel wat mee kunnen. De zinnen moeten dus wel een beetje een situatie beschrijven.
Lees 2685 keer Laatst aangepast op vrijdag, 11 december 2020 16:38
Log in om reacties te plaatsen