vrijdag, 01 november 2019 18:10

Natuur gelukshanger van Baloe

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Maak je eigen gelukshanger met voorwerpen uit de natuur.

Beschrijving van de activiteit

Baloe verteld dat prachtige herfstbladeren een opvallend  kenmerk zijn aan de herfst. Bladeren die eerst groen waren worden geel, rood of bruin. In de herfst trekt de boom het bladgroen uit de bladeren de boom in, als reservevoedsel voor de winter. Als het groen uit het blad is, komen plotseling de andere kleuren te voorschijn, die daar al zaten.

Baloe gaat met de welpen naar de Talaab poel. Hij laat de welpen herfstbladeren sorteren op kleur. Welke kleuren heeft de herfst?

Elke welp zoekt een of twee mooie blaadjes met een steeltje uit. Vervolgens zoeken ze besjes, veertjes of andere kleine voorwerpen (met steeltje) om een mooie hanger te maken.

Draai een koortje stevig om de steeltjes heen, zodat het als een bundeltje bij elkaar blijft. Met een lang touw kun je er een ketting van maken, met een kort touwtje een gelukshanger.

Baloe verteld dat een gelukshanger wordt ook wel talisman genoemd en brengt de drager geluk. Een amulet is eigenlijk hetzelfde, maar wordt gebruikt ter bescherming.

Bij het clubhuis kun je de talisman eventueel nog mooier maken door een paar kralen aan het koordje te rijgen.

Tips

Deze activiteit heeft betrekking op het duurzame ontwikkelingsdoel: Doel 15 Herstel ecosystemen en behoud biodiversiteit.

Benodigd materiaal

  • Herfstbladeren
  • Veren
  • Besjes
  • Koord
Lees 997 keer Laatst aangepast op vrijdag, 29 oktober 2021 10:53
Log in om reacties te plaatsen