zaterdag, 19 oktober 2019 14:28

Praten met de Sint tijdens JOTA

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Voor veel Bevers is het praten in een microfoon een bijzondere belevenis. Praten in de ruimte tegen iemand die ze niet zien of die ze niet kennen valt ze moeilijk. Daarom is het belangrijk de drempel voor de Bevers zo laag mogelijk te maken.

Beschrijving van de activiteit

Over een paar weken is Sinterklaas in Nederland. Zou Sinterklaas zou al bezig zijn met inpakken, zijn eigen spullen en de cadeautjes? Zou hij de verlanglijst al hebben gehad? Hoe gaat het met het paard van Sinterklaas? Stuiter zou het wel aan Sinterklaas willen vragen. Stanley Stekker en Sterre en Steven Stroom weten daar wel een oplossing voor. Er staat een zender op de boot van Sterre en Steven. En Stanley kan ervoor zorgen dat er met Sinterklaas gepraat kan worden.

Voor veel Bevers is het praten in een microfoon een bijzondere belevenis. Praten in de ruimte tegen iemand die ze niet zien of die ze niet kennen valt ze moeilijk. Daarom is het belangrijk de drempel voor de Bevers zo laag mogelijk te maken.

Een bijzondere bekende van de Bevers is natuurlijk Sinterklaas. Deze goedheiligman zit lekker in zijn kasteel in het warme Spanje en heel erg ver weg van het koude Nederland. Sinterklaas is altijd moeilijk bereikbaar voor de Bevers en een brief of verlanglijstje sturen is niet eenvoudig.

Daarvoor biedt de JOTA de uitkomst.

Met behulp van de zenders van Sterre en Steven Stroom kunnen de Bevers contact zoeken met Sinterklaas! immers waarvoor anders moet zulke enorme antennes en torens laten bouwen door de Scouts en de Explorers.

De Bevers kunnen als ze willen roepen naar Sinterklaas en hem vragen hoe het in Spanje gaat, of hij op tijd komt, alles al ingepakt is en of de verlanglijstjes al zijn aangekomen. Bovenal weet SInterklaas uiteraard alles van de Bevers! hij kan in het grote boek kijken.

Uitwerking

De uitwerking van deze activiteit vergt wat voor bereiding om dat de sinterklaas aan de andere kant van de verbinding wel een gevuld dik boek moet hebben met alle benodigde gegevens van de Bevers. Wat ze doen, wat ze kunnen, wat ze leuk vinden, welke wensen ze hebben en over broertjes en zusjes.

Wat betreft de techniek, die kan heel eenvoudig. De zender op een kleine antenne of dummyload aansluiten en de Sint gaat in een andere ruimte op de blokhut of even verderop in de wijk rustig met een portofoon en het grote boek op een bankje zitten. Zolang de Bevers hem maar niet kunnen vinden!.

Benodigd materiaal

  • 1 begeleider
  • 1 zendamateur
  • Zend apparatuur (eventueel walky talky)
  • Informatie over de bevers voor 'de Sint'

Tips

Zorg ervoor dat de bevers 'de sint' niet kunnen tegen komen. Ga dus in de leiding ruimte zitten of een stukje verderop in de wijk.

Doe als sinterklaas geen beloftes met betrekking tot cadeautjes. Dit voorkomt teleurstellingen.

Lees 1470 keer Laatst aangepast op zondag, 01 november 2020 11:54
Log in om reacties te plaatsen