maandag, 31 augustus 2015 02:00

Ontdek de biodiversiteit

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

De diersoorten in jouw buurt die in de lucht leven te herkennen en te waarderen en de biodiversiteit te observeren en ervan te leren door de natuur om je heen te ontdekken.

Beschrijving van de activiteit

Ontdek de biodiversiteit die boven de grond leeft.

Loop door je buurt en neem zo mogelijk een verrekijker mee. Wat zie je vlak boven de grond in de struiken? Wat leeft halverwege de boom of het gras? Wat is er bovenin de boom? Zie je blaadjes, insecten, champignons en planten? Wat nog meer? Hoe komen deze wezens op de tak terecht? Waarom zouden deze wezens boven de grond leven? Hoe leven deze dieren samen om voedsel en onderdak te vinden? Welke andere dieren zouden de tak kunnen bezoeken op zoek naar voedsel, onderdak of zelfs een broedplaats?

Leg een groot stuk papier of een hoeslaken onder een lage tak. Schud de tak. Kijk wat er wegvliegt als je de tak schudt. Onderzoek de dingen die van de tak vallen, zoals blaadjes, insecten, champignons en planten. Hoe komen deze wezens op de tak terecht? Waarom zouden deze wezens boven de grond leven? Hoe leven deze dieren samen om voedsel en onderdak te vinden? Welke andere dieren zouden de tak kunnen bezoeken op zoek naar voedsel, onderdak of zelfs een broedplaats? Bespreek je antwoorden met je groep.

Benodigd materiaal

  • Verrekijker.
  • Wit laken.

Tips

Lees 1995 keer Laatst aangepast op zondag, 06 februari 2022 15:05
Meer in deze categorie: « Kleurseinen Commando Ghana »
Log in om reacties te plaatsen