dinsdag, 17 september 2019 16:30

Vijf forten kwintet spel

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Doel is om vijf dezelfde voorwerpen in je fort te krijgen. Ieder kan bij een ander fort een voorwerp stelen (1 per keer) Met een voorwerp mag je vrij terug lopen naar je eigen fort.

Beschrijving van de activiteit

Elk fort (vijf á tien leden plus leider) Heeft tien verschillende voorwerpen. Elke fort heeft dezelfde tien verschillende voorwerpen! (fort is een met lint afgezette cirkel van 5 meter doorsnede)

Doel is om vijf dezelfde voorwerpen in je fort te krijgen. Ieder kan bij een ander fort een voorwerp stelen (1 per keer) Met een voorwerp mag je vrij terug lopen naar je eigen fort.

Iedere speler krijgt een speelkaart als leven. Wordt je getikt of je tikt iemand dan tonen beide spelers de kaart, hoogste wint en neemt de lage kaart in en brengt de gewonnen kaart naar zijn fort, de verliezer gaat naar zijn eigen fort om een nieuwe kaart te halen. Zonder kaart of met twee kaarten mag de speler niemand tikken. Met twee kaarten ben je ook veilig om terug te keren naar je fort. Daarom de kaarten duidelijk zichtbaar in de hand houden!

Tik je iemand met gelijke kaart? Dan handen schudden, diep buigen naar elkaar en dan verder spelen zonder de kaarten wisselen!

Elk verzameld voorwerp kan altijd door andere gestolen worden. Heeft een fort vijf dezelfde voorwerpen dan haalt de leider deze uit het fort.

Punten telling kan zijn: welk fort heeft de meeste kwintet verzameld? en of meegeteld de aantal veroverde kaarten.

Zorg voor voldoende speelkaarten, liefst vijf verschillende pakjes speelkaarten. De leider neemt de gewonnen kaarten in en deelt ongezien de nieuwe levens (kaarten) uit aan zijn spelers.

Tactiek is om in je groep verdedigers te hebben die hun fort verdedigen, aanvallers die jagen op de tegenstanders en dieven die de voorwerpen stelen.

De voorwerpen kunnen bv zijn: 5 boomstammen; 5 jerrycans; 5 ballen; 5 sponzen en zo verder.

Doe je dit spel op kamp dan kan je het aanpassen aan je kampthema: bv....Smurfen wordt het fort een paddenstoel....voorwerpen: taarten; trompetten; verrassingsdozen......

Duur van het spel kan variëren van een uur tot de gehele dag

Benodigd materiaal

  • 5 Afgebakende stukken bos (= 5 forten)
  • 10 Verschillende voorwerpen per fort
Lees 1018 keer Laatst aangepast op dinsdag, 24 september 2019 17:10
Log in om reacties te plaatsen