Pionieren Voeder Carre voor vogels

Doormiddel van een scouting techniek, bezig te zijn met de natuur, natuurlijke materialen en ruimtelijke vormen. De kinderen een voedercarre voor vogels laten pionieren.

1] Pak vier takken en vorm een vierkant. Laat de taken ongeveer 1 1/2 cm uitsteken en zet ze op iedere hoek vast met een elastiekje.

2] Maak vervolgens een tweede vierkant, op dezelfde manier.

3] Op iedere  hoek van het eerste vierkant plaats je een tak, die je vast zet met een elastiekje. Laat deze takken ook 1 1/2 cm uitsteken.

4] Zet de uiteinde van de takken met een elastiekje vast op de hoeken van het tweede vierkant en je krijgt een kubus.

5] Bevestig aan de bovenkant van de kubus, op alle vier de hoeken, een touwtje en bind de uiteinde van de touwtjes aan elkaar vast.

6] Rijg een vetbolletje of een appel aan een touwtje, die je tot slot in het midden van de carre ophangt.

De voedercarre is nu klaar om op gehangen te worden in een boom of struik.

Het klaarzetten van het materiaal duurt 10 á 15 minuutjes. Van tevoren koopt een leiding, vetbolletjes en elastiek. Er moeten behoorlijk wat stevige dunne takken gevonden worden. Eventueel laat je de kinderen een opkomst ervoor naar takken zoeken, die ze daarna op maat gaan zagen of knippen.

Per persoon:

• 12x Stevige dunne takken van 22 cm
  • 16x Stevige elastieken
  • 5x Dunne touwtjes van ongeveer 40 cm lang.
  • 1x Vetbolletje/ appel

• Doe het stap voor stap voor, zodat de welpen het goed kunnen volgen.
  • Zorg voor voldoendehelpende handen.
  • Variatie: Je kunt het voor oudere welpen uitdagender maken door de takken vast te maken met dun touw en een mastworp.
  • Variatie 2: Laat de welpen vante voren de vetbolletjes zelf maken, door blokken vet te smelten en daar voldoende vogelzaad door te roeren

• Pas op voor de ogen!
Lees 711 keer Laatst aangepast op zondag, 02 december 2018 21:12