donderdag, 14 december 2017 10:34

Landenrace

Beoordeel dit item
(3 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Leren over de verschillende landen op de wereld.

Beschrijving van de activiteit

De kinderen gaan wat leren over de landen over de wereld. Overal in het gebied waar je het spel speelt wat zowel binnen als buiten kan hangen landen met kaartjes. Op die kaartjes staan ook een vraag op over dat land.

De kinderen worden opgesplitst in groepjes. Ze moeten dus samen op het antwoord van de vraag komen. De leiding heeft een lijst met de namen van de landen waar ze heen moeten. Let op: Zet niet de namen van het land op het kaartje! Als ze het kaartje met de vlag met de vraag hebben gevonden is het de bedoeling dat ze samen gaan overleggen over het antwoord. Het antwoord moeten ze de leiding met de lijst vertellen. Als het goed is mogen ze door naar het volgende land. Als het niet goed is, moeten ze terug om nog goed te overleggen over het goede antwoord op de vraag. 

Benodigd materiaal

  • Vlaggenkaartjes met vragen erbij
  • Lijst met de landen waar de groepjes heen moeten
  • Groepjes (misschien handig om die van te voren te maken ivm sommige die nog niet zo goed kunnen lezen)
  • Lijst met goede antwoorden

Tips

  • Zorg dat er in elk groepje sowieso 1 kindje zit die kan lezen. Bij de welpen is dat makkelijker dan bij de bevers. 
  • Het handigste is als elk groepje een eigen leiding heeft om naar toe te gaan. Bijvoorbeeld groepje 1 bij leiding 1, groepje 2 bij leiding 2. Het is niet de bedoeling dat er een leiding meeloopt met de groepjes. Zo leren ze om samen te werken en goed op elkaar te letten.
Lees 5079 keer Laatst aangepast op zaterdag, 25 april 2020 13:12
Log in om reacties te plaatsen