zondag, 18 juni 2017 14:56

Drumband

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Bevers

Keet en Fleur vinden het de laatste tijd maar rustig en stil in het dorp. Ze beginnen een bever drumband op. De Bevers knutselen hun eigen trommels en studeren een liedje in. Aan het einde van de opkomst wordt er een heus optreden gegeven voor alle ouders.

Welpen

Baloe en Mor vinden het de laatste tijd maar rustig en stil in de jungle. Samen richten zij een welpendrumband op. De welpen knutselen hun eigen trommels en studeren onder leiding een liedje in. Tot slot wordt dit gepresenteerd aan de ouders.

Beschrijving van de activiteit

Baloe en Mor vinden het de laatste tijd maar saai en stil in de Jungle. En omdat het binnenkort internationale muziekdag is lijkt het hen tijd om ook in de welpenjungle muziek te gaan maken. Daarom vormen de welpen vandaag een drumband.

Keet en Fleur vinden het de laatste tijd maar saai en stil in het dorp. En omdat het binnenkort internationale muziekdag is lijkt het hen tijd om ook in het dorp muziek te gaan maken. Daarom vormen de bevers vandaag een drumband.

Deel 1 Bevers en welpen

Vraagt alle kinderen van te voren al om van huis iets mee te nemen waar ze een trommel van kunnen maken; een oude pan, (verf)blik, emmer, fles, melkpak, etc).  Mor/ Fleur zorgt voor de versiering van de trommels; ze is nou eenmaal gek op glitters, veren en mooie schelpjes.

De kinderen beginnen met het versieren van hun trommel. Als iedereen z’n trommel af heeft, en alles wat is opgedroogd en opgeruimd, begint de eerste trommel-les. Het leukst is het als de trommel-les wordt gegeven door iemand van de muziekschool, de harmonie of iemand die gewoon goed kan drummen.

Na de eerste trommel-les gaan de bevers/welpen even wat drinken en doen ze buiten een lekker renspel. Hierna volgt de tweede trommel-les. Uiteindelijk studeren de bevers/welpen samen een optreden in. Het laatste kwartiertje komen de ouder kijken en luisteren. Tot slot mogen zij proberen het liedje te drummen.

Deel 2 Alleen welpen

In de Jungle willen er nog wel eens een onverwachte grote regenbui langs komen. Baloe gaat samen met de welen een heuse onweersbui nadoen.

De welpen beginnen met het kijken van het het filpmje 'menselijke onweersbui'. Daarna geeft baloe de instructies om ook zo's onweersbui te gaan namaken. Het filmpje word een aantal keren samen met de welpen bekeken om te kijken hoe het nagemaakt word. Als alles is opgeschreven gaan de welpen met de volledige horde ook een onweersbui creeeren.

Benodigd materiaal

  • Iets om trommels van te maken (voor wie niks van thuis mee heeft genomen)
  • Fel gekleurd papier, glitters, veren en andere versiersels
  • Drumstokjes, bijvoorbeeld chopsticks van de chinees.
  • Druminstructeur
  • Afspeel mogelijkheid van de menselijke onweersbui
  • Podium om een voorstelling op te geven

Tips

  • Communiceer goed naar de ouders dat ze een kwartier eerder de welpen op komen halen. Zo kunnen ze van het spektakel genieten.
  • Deel ook goed mede aan ouders dat wat ze meegeven aan trommel misschien niet bruikbaar terug komt.
  • Heb je geen instructeur kunnen vinden, laat een van de leiding dan iets instuderen (gebruik bijvoorbeeld youtube).
Lees 3367 keer Laatst aangepast op dinsdag, 28 april 2020 18:49
Log in om reacties te plaatsen