zondag, 18 juni 2017 14:38

Muziekinstrumenten memory

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Het thema van de internationale muziekdag 2017 is "muziek verbroedert". De bevers zoeken uit welk geluid bij welk instrument hoort.

Beschrijving van de activiteit

Introductie verhaal:

Sterre Stroom en Keet Kleur zitten samen door een muziek boek van Keet te bladeren. In dat boek staan veel muziekinstrumenten. Uit Nederland, maar ook uit het buitenland. Op één van de plaatjes staat een panfluit. Sterre springt in één keer op en zegt: Die heb ik als souvenier mee genomen van een reis door Bolivia en Peru!" Gelijk haald ze de panfluit te voorschijn. Ook staan er andere muziekinstrumenten in het muziekboek die Sterre heeft.

Verdeel de bevers over twee groepen. In de ene groep krijgen alle bevers een (interntionaal) instrument, en in de andere groep krijgen de bevers een plaatje van een instrument.

De kinderen met een instrument verstoppen zich. Als iedereen verstopt is begint het spel. De kinderen met een instrument maken af en toe geluid. De kinderen met het plaatje gaan zoeken. Als ze hun maatje gevonden hebben komen ze samen terug. Als iedereen terug is wisselen de groepen van rol.

Benodigd materiaal

  • Muziekinstrumenten
  • Plaatjes van instrumenten

Tips

  • Het is leuk als je wat instrumenten uit andere landen kunt gebruiken, bijvoorbeeld panfluid, sambaballen en djembé's.
  • Laat de bevers kennismaken met het geluid van de verschillende instrumenten.
  • Als je niet wilt dat de bevers zelf met de instrumenten gaan lopen, kun je ook vooraf de instrumenten bespelen en beluisteren. Dan doen de bevers tijdens het spel zelf het geluid van het instrument na.
  • Voorbeelden van instrumenten zijn bv sambaballen, blokfluit, triangel, xylofoon, gitaar, trommel.
Lees 2658 keer Laatst aangepast op zondag, 19 april 2020 13:32
Log in om reacties te plaatsen