maandag, 31 augustus 2015 02:00

Voetbalshirts kleuren

Beoordeel dit item
(2 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Jeugdleden leren waar je sportteams uit andere landen kunt herkennen.

Beschrijving van de activiteit

Bij veel sporten strijden verschillende landen tegen elkaar. Bijvoorbeeld op het EK voetbal. Maar hoe weet je nou uit welk land de teams komen? Precies! Je ziet het aan de kleur shirts die ze aan hebben! Weten de bevers welke kleur bij Nederland hoort? En weten ze misschien ook de kleuren van andere landen? De bevers gaan hun eigen team t-shirts maken. Met textielstiften mogen ze hun eigen shirt kleuren. Door ze een bepaalde kleur te geven kun je de kinderen alvast indelen in groepjes voor verdere (sportieve) activiteiten.

Voorbereidingstijd

Je moet van tevoren vragen of alle bevers een wit t-shirt mee kunnen nemen (en eventueel wat reserve t-shirts aanschaffen). Klaarzetten stelt niet veel voor, maar als je een voorbeeldje wilt maken (wat bevers wel op prijs stellen) ben je daar natuurlijk wel even mee bezig.

Benodigd materiaal

  • Witte t-shirts.
  • Textielstiften.
  • Evt. ander materiaal om te versieren.

Tips

  • Je kunt om het wat ingewikkelder te maken voor welpen ook aan andere manieren van versieren denken. Beplakken met repen stof bijvoorbeeld, of verven, of misschien zelfs tie & dye! 
  • Sta met welpen ook (in een leuke quiz of een ander spel) stil bij waar de kleuren van de sportshirts vandaan komen. Hoe moeten hun eigen teamshirts eruit zien en waarom?
  • Zorg dat je genoeg leiding hebt om te helpen.
Lees 2285 keer Laatst aangepast op dinsdag, 01 december 2020 22:00
Log in om reacties te plaatsen