maandag, 31 augustus 2015 02:00

Het Roverscouts Jagerspel

Beoordeel dit item
(2 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Het doel van het spel is om zoveel mogelijk punten te verdienen met de opdrachten. De activiteit kan worden aangepast voor elk thema en elk moment van de dag. Door zelf verschillende opdrachten te verzinnen kan je het voor elke leeftijdsgroep leuk en uitdagend houden. 

Beschrijving van de activiteit

Elk team krijgt vanaf een centrale post een opdracht mee. Hoe meer opdrachten goed worden uitgevoerd, hoe meer punten worden verdiend. Afhankelijk van de speeltijd van het gehele spel kan je korte of lange opdrachten verzinnen. Wanneer je een opdracht goed hebt uitgevoerd gaat het hele team terug naar de centrale post om de opdracht te laten controleren. Daarna krijgt het team een nieuwe opdracht mee. Naast opdrachten zijn er missies in het spel. Missies duren korter dan opdrachten. Met het volbrengen van een missie kan je een ander team een beperking opleggen tijdens de volgende opdracht die ze krijgen.

Een opdracht duurt ongeveer tien minuten tot een kwartier om uit te voeren. Een missie kan je tijdens een opdracht uitvoeren en kost ongeveer vijf minuten om te voltooien. Een groepje bestaat uit 3 á 4 mensen. Het groepje mag niet onderverdeeld worden in een missie- en opdrachtgroepje. Het gehele spel kan je zo lang of kort laten duren als je zelf wilt, maar een anderhalf uur aan totaaltijd waarbij een half uur gereserveerd is voor uitleg en uitslag aan begin en eind is wel het minimum.

Voorbereidingstijd

Afhankelijk van de speeltijd heb je genoeg (uitdagende) opdrachten nodig op kaartjes. Totaal kost het ongeveer een uur voor het verzinnen van de opdrachten en missies en het maken van de kaartjes.

Benodigd materiaal

  • Pionnen als joker (wanneer je iemand een beperking oplegt).
  • Overzichtslijst met opdrachten, missies, beperkingen en de hoeveelheid punten die door andere teams zijn gescoord.
  • Opdrachten op kaartjes.
  • Missies op kaartjes.
  • Schrijfbord waarop je bij houdt wie welke opdracht heeft (gehad) (je wilt niet twee groepjes tegelijkertijd dezelfde opdracht geven).

Tips

  • Zorg ervoor dat elke opdracht ongeveer even lang duurt, anders wordt de verdeling van de punten erg scheef.
Lees 4166 keer Laatst aangepast op woensdag, 21 oktober 2020 16:42
Meer in deze categorie: « Levend tetris Dasringen maken »
Log in om reacties te plaatsen