zondag, 20 maart 2016 22:10

A whole new World - Unbelievable sights

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

A whole new world, with new horizons to pursue - Laat je fantasie de vrije loop en bedenk leuke nieuwe activiteiten.

Beschrijving van de activiteit

Bekijk de het filmfragment A whole new World uit de Disney-film Aladdin. In het lied zit de tekst A hundred thousand things to see en dat geldt net zo voor Scouting. Er is zoveel wat je allemaal kunt doen. Daarvoor is het wel nodig om je vaste ideeën los te laten en op het vliegend tapijt te stappen. We gaan dat doen in twee rondes.

In de eerste ronde gebruiken we het pim-pam-pet-spel. Je bedenk vooraf een 20-tal vragen rondom gebruiksvoorwerpen of attributen. Wat vind je in de keuken? Wat gebruik je op school? Wat hangt er in je kledingkast? Je geeft een draai aan het spel en verzint een woord met de letter die gedraaid is. Dit woord schrijf je op een kaartje. Je gaat door tot er alle 20 kaartjes een voorwerp staat.

In de tweede ronde worden drie kaartjes bij elkaar gelegd. Deze kaartjes worden blind getrokken, zodat je dus vooraf niet weet welke kaartjes bij elkaar komen: Eén activiteitengebied en twee voorwerpen. In groepjes van drie gaan de explorers een activiteit bedenken met deze drie kaartjes. Wanneer het echt onmogelijk is (wel eerst serieus proberen) mogen ze één voorwerpkaartje inleveren en trekken daar blind een nieuw kaartje voor.

Tot slot schrijf je alle zelfbedachte activiteiten op een groot schema voor de komende weken en je hebt een heel origineel programma.

Benodigd materiaal

  • Iets om het fragment af te spelen
  • Pim-pam-pet-spel
  • 8 lege kaartjes met activiteitengebieden
  • 20-tal lege kaartjes
Lees 2408 keer Laatst aangepast op woensdag, 10 juli 2019 00:02
Log in om reacties te plaatsen