zondag, 29 november 2015 10:59

Escape room

Beoordeel dit item
(4 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Binnen de gezette tijd de raadsels oplossen om de ruimte te kunnen verlaten.

Beschrijving van de activiteit

Dit spel is genoemd naar het gelijknamige internet-spel. Dit is de real-life versie ervan! De leden worden opgesloten in een kamer met allemaal voorwerpen (kasten, zetels en zo mag je laten staan). De spullen die in de kamer staan of verstopt zijn, kunnen ze aan elkaar linken en zo vinden ze weer nieuwe dingen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat ze een cijfercode van een kistje vinden waarin de sleutel van de deur naar buiten zit, waardoor ze uit de kamer kunnen. Voorbeeld: Er staat een radio in de kamer, en ergens zit de elektriciteitskabel en een cassette verstopt. Als ze alles gevonden hebben, kunnen ze het bandje afspelen en speelt bv "message in a bottle". Er staat dan ook ergens in de kamer een flesje (liefst een bierflesje omwille van de bruine kleur) en aan de binnenkant van het etiket (losgeweekt, beschreven en terug geplakt) hangt een tip om verder te gaan. Zo kan je een hele reeks "kettingen" verzinnen die ze met elkaar moeten combineren. Best is dit te spelen in een kamer met twee deuren, zodat je de deur waarvan ze de sleutel moeten vinden op slot kunt doen, de sleutel in de kamer kunt verstoppen en dan door de tweede deur zelf naar buiten gaan en af te sluiten.

Variatie 1: Samenwerkende kamers

Dit kan ook in 2 aanpalende kamers gespeeld worden. De groep wordt dan in 2 gesplitst. Ze moeten eerst bij elkaar geraken via tips die in beide kamers liggen. En dan met tips uit beide kamers, kunnen ze de deur naar buiten openen. Oppassen dat groep in de kamer met de buitendeur niet zonder de andere groep naar buiten kan komen.

Variatie 2: Meerdere ruimtes

Dit kan ook door meerdere ruimtes gespeeld worden. Ruimte 1 heeft een slot die geopend moet worden om bijvoorbeeld in de hal te komen en dan zit er weer een slot op de deur naar buiten.

Benodigd materiaal

  • Timer
  • Diverse raadsels
  • Iets om de ruimte te kunnen opsluiten.

Tips

Veiligheid

Houdt rekening met nooduitgangen.

Lees 9581 keer Laatst aangepast op maandag, 10 februari 2020 16:02
Log in om reacties te plaatsen

Mijn Scouting

Mijn Scouting-login vergeten of aanvragen

Activiteitengebied

Sport & Spel

Duur

30 min - 1 uur

Groepsgrootte

1-8 personen8-15 personen15 of meer

Leeftijdsgroep

11-15 scouts15-18 explorers18-21 roverscouts

Locatie

Binnen

Voorbereidingstijd

15-30 min