zaterdag, 20 maart 2021 20:39

Koehandel

Beoordeel dit item
(5 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Verkoop zo snel mogelijk 6 koeien.

Beschrijving van de activiteit

Thema introductie welpen

Een jongen uit Haveli, genaamd kamya, was bij de Khaali Jagah-vlakte zijn koeien aan het laten grazen oen hem iets op begon te vallen: ze begonnen ziek te worden. Natuurlijk vroeg hij aan Baloe om zijn koeien beter te maken. Maar Baloe doet dat natuurlijk niet zo maar!

De activiteit

In het spel heb je 3 groepen: De handelaren (eigenlijk alle welpen) Ziektemakers (leiding, eventueel geholpen door een paar gidsen) en de veearst (1 leiding)

Handelaar:

Alle welpen hebben een papiertje met daarop 6 koeien. De welpen moeten de koeien zo snel mogelijk verkopen aan de handelaar (een leiding die in het speelveld rondloopt/rent). De handelaar koopt alleen gezonde koeien, koopt maar één koe per keer en koopt alleen de eerste koe in de rij (op het papiertje). Als de welp een gezonde koe aan de handelaar verkoopt, komt er een kruis door de koe heen te staan.

Ziektemakers:

In het speelveld rennen ook 4/5 (afhankelijk van de groepsgrootte) ziektemakers rond. Dit is leiding (een paar oudste welpen kan ook bij gebrek aan leiding). De ziektemakers tikken de welpen. Een getikte welp krijgt een gekleurde stip op zijn/haar eerste koe in de rij. Wordt een welp getikt waarvan de eerste koe al ziek is, dan mag de ziektemaker de tweede koe ziek maken enz. Verkochte koeien kunnen niet meer ziek gemaakt worden.

Veearts:

Bij de veearts kunnen de welpen hun koeien beter laten maken. De veearts loopt/rent rond in het speelveld. De veearts maakt alleen de eerste (nog niet verkochte) koe in de rij beter. De veearts doet dit door de gekleurde stip zwart te maken met een marker. Nu heeft de koe er een zwarte koeienvlek bij. Is de tweede (derde enz.) koe ook ziek, dan moet de welp eerst de eerste koe verkopen, voordat de veearts de tweede koe beter kan maken.

De welp die als eerste alle zes de koeien heeft verkocht wint!

Benodigd materiaal

  • Papiertje met 6 koeien erop (zonder vlekken)
  • Zwarte marker
  • Gekleurde stiften

Tips

Laat de leiding gedurende het spel wissen van rol. Zo moeten de welpen steeds opnieuw uitzoeken bij wie ze moeten zijn voor de veearts en handelaar. 

Lees 9543 keer Laatst aangepast op dinsdag, 18 mei 2021 17:31
Log in om reacties te plaatsen