dinsdag, 08 september 2015 17:18

Identiteitsbingo

Beoordeel dit item
(3 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Deelnemers ontdekken fysieke eigenschappen. Deelnemers kunnen hun eigenschappen met elkaar vergelijken en ontdekken welke vaker voorkomen in de groep en welke minder vaak voorkomen.

Beschrijving van de activiteit

Geef iedere deelnemer een Bingo kaart en instrueer ze dat ze alleen een vakje mogen aankruisen/inkleuren als dat wordt gezegd. Lees de Bingo vragen voor met de instructies. Laat de vakjes aankruisen of inkleuren. Ga door met de vragen tot iemand een Bingo heeft. In het middelste vakje staat een eigenschap die iedereen aan kan kruisen, namelijk dat iedereen een neus heeft.

Benodigd materiaal

  • Bingo kaarten (één per deelnemer)
  • Pennen, potloden, kleurpotloden
  • PTC-papier
  • Harde snoepjes (tegen de bittere smaak van de PTC)

Veiligheid

Let op de snoepjes bij kleine kinderen.

Tips

  • Voorkennis: Laat de deelnemers indien nodig vooraf kennis maken met de eigenschappen die op de Bingo kaart staan. Laat ze de PTC proef vooraf doen en laat ze vooraf de handen in elkaar slaan met de vingers gekruist om erachter te komen of de linker of de rechter duim bovenop ligt.
  • Proeven van PTC papier vóór het Bingo spel: Eén van de kenmerken op de Bingo kaart is het proeven van PTC. Niet iedereen proeft deze bittere smaak. Het werkt als volgt. Iedere deelnemer krijgt een stukje PTC papier dat ze op het puntje van hun tong moeten leggen, zodat ze kunnen ontdekken of ze de PTC kunnen proeven. Geef iedere deelnemer na afloop meteen een hard, zoet snoepje om de bittere smaak van de PTC tegen te gaan.
  • Variatie: Knip de eigenschappen uit en lees ze in willekeurige volgorde voor.

Bijlages

Lees 3564 keer Laatst aangepast op zondag, 28 oktober 2018 22:43
Log in om reacties te plaatsen