maandag, 01 april 2024 15:38

Vriendschapsbandje knopen, met zuid afrikaanse roots

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Vrienden bestaan over de hele wereld, daarvoor hoef je niet speciaal naar Zuid-Afrika te gaan. Net zoals je in Nederland je vrienden een keer een cadeautje geeft, doen ze dat ook in Zuid-Afrika. Maar daar wordt het cadeautje meestal zelf gemaakt, zoals een vriendschapsarmbandje. Dit bandje maak je zelf en je geeft het daarna aan een goede vriend, die het draagt totdat het versleten is of de vriendschap is vergaan….

Beschrijving van de activiteit

Je begint met het aan elkaar knopen van de drie draden. Zorg ervoor, dat je 5 cm overhoudt aan de bovenkant. Vervolgens knoop je de 3 draden vast aan bijvoorbeeld een tafel of een stoel. Spreid de 3 draden uit elkaar, de linkerdraad is draad A, de middelste draad B en de rechter draad C. Je pakt vervolgens draad B in je linkerhand en leg draad A eerst OVER draad B en daarna er onder. Schuif deze steek naar de knoop die je gemaakt hebt in het begin. Schuif de steek goed aan! Herhaal het vanaf ‘pak vervolgens draad B’.

Nu leg je draad A naar rechts, draad B komt nu links te liggen en draad C in het midden. Herhaal vanaf ‘pak vervolgens draad etc.’, alleen werk je nu met draad B en draad C. Nadat je dit gedaan hebt, leg je draad B helemaal naar rechts, zodat draad C links ligt en draad A in het midden. Herhaal wederom hetzelfde verhaal. Je gaat zo door, tot je de lengte hebt van het armbandje, dat ruim om een pols moet passen. Maak aan het einde weer een knoop.

Weetje al aan wie je het armbandje geeft?

Benodigd materiaal

  • Per persoon 3 draden, katoen of wol, van 50 cm lengte
  • Veiligheidsspeld
  • Punaise

Aanvullende informatie

Lees 166 keer Laatst aangepast op maandag, 01 april 2024 16:04
Log in om reacties te plaatsen