woensdag, 22 juni 2022 16:10

Sprookjesvoorwerp levert je een clue op

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Samenwerken d.m.v. een ruilketting van voorwerpen. Verschillende  clue's samenvoegen om zo gezamenlijk tot de oplossing te komen.

Beschrijving van de activiteit

Om een clue te krijgen over wie waar was tijdens de moord, moet je zorgen dat de themafiguren wat informatie overgeven. Dit doen ze natuurlijk niet zomaar, en ze hebben wat van de deelnemers nodig. Zo heeft de Wolf een haarborstel nodig, maar je hebt alleen wasverzachter. Je gaat daarom naar Thor, die heeft wel een borstel, maar heeft een proteïneshake nodig. Je kan dan naar Roodkapje gaan om je wasverzachter (want haar rode kapje moet schoongehouden worden) omruilen voor de shake (voor Thor zijn spieren). Dan heb je een borstel die je aan de wolf kan geven (om zijn vacht mooi te houden) die in ruil daarvoor een hint geven. Je hebt aan het einde dus een paar clues die je in je onderzoek mee kan nemen. 

Kort samengevat heb je dus een ruilketting van voorwerpen: Om je hint van persoon A te krijgen, moet je iets van persoon B krijgen, en om dat te krijgen moet je iets van persoon C krijgen, etc. 

Benodigd materiaal

  • Alle ruilvoorwerpen 
  • De clue’s die de deelnemers krijgen 

Veiligheid

Geef elkaar de ruimte.

Tips

  • Denk alle ruilkettingen goed uit zodat je niet in een oneindige cirkel terecht komt 
  • Je kan makkelijk je spel makkelijker en moeilijk maken door je ruilkettingen langer of korter te maken.  
  • Je kan het ook moeilijker maken door meerdere voorwerpen per persoon te hebben zodat de kettingen door elkaar gaan lopen. 
  • Ook kan je ervoor zorgen dat er van elk voorwerp maar 1 in het spel is. Hierdoor moeten groep zorgen dat als de borstel al bij de wolf is ze die borstel wegruilen naar een ander personage die het nodig heeft.

Aanvullende informatie

Lees 742 keer Laatst aangepast op dinsdag, 03 oktober 2023 15:49
Log in om reacties te plaatsen