vrijdag, 06 mei 2022 12:18

Zeilboot race: Wie heeft de langste adem? (Waterspel)

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Wie heeft de langste adem en het snelste bootje?

Beschrijving van de activiteit

Thema introductie bevers

Het heeft geregend in Hotsjietonia. Overal liggen plassen, sommige wat groter dan andere. Stuiter vraagt aan Keet Kleur of hij naar het speelveld mag. Met laarzen aan gaan stuiter en Keet op pad naar het speelveld. Daar aangekomen blijkt het halve speelveld een grote plas te zijn en één van Stuiters favorieten: de glijbaan even niet handig om van af te gaan. Keet was hier al bang voor en heeft een vouwblaadjes meegenomen. We gaan in de plas een zeilbotenrace houden.

Thema introductie welpen

Het heeft geregend in de Jungle, Mowgli en Shanti hebben geschuild in de Guha grotten. Terwijl ze hier aan het wachten waren op droger weer hebben ze papieren bootjes gevouwen. Eindelijk is het gestopt en Mowgli en Shanti kunnen weer naar buiten. Samen met Mor lopen ze door de jungle. Bij de Khaali Jagah-vlakte aangekomen is daar een grote plas. Mor kan niet wachten om de bootjes uit te proberen.

De activiteit

Vouw samen een bootje van papier. Leg de bootjes allemaal aan één kant van de bak in het water. Dit is het startpunt. Eén van jullie mag start roepen. Na de start probeert iedereen om zijn bootje zo snel mogelijk naar de andere kant van de bak (de finish) te blazen. De maker van het bootje dat als eerste de finish bereikt, is de winnaar.

Benodigd materiaal

  • Papier
  • Grote bak met water
  • of een doorwaadbare waterplas

Tips

  • Als je genoeg tijd hebt, is het leuk om de bootjes te versieren met stiften. Dit is ook makkelijk voor het herkennen van wie welke boot was.
  • Probeer eens dikker papier of ander soort papier uit. Vaart het bootje nu net zo goed?

Aanvullende informatie

Lees 295 keer Laatst aangepast op dinsdag, 02 mei 2023 21:55
Log in om reacties te plaatsen