vrijdag, 17 september 2021 09:05

Bamboe bouw wedstrijd

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Een stevige brug bouwen met bamboestokken. 

Beschrijving van de activiteit

Thema introductie bevers

Stanley Stekker is net bij Bas Bos geweest en heeft daar een hele stapel bamboe gehaald. Stuiter is nieuwsgierig wat hij dar mee gaat doen. Stanley wil een mooie, grote en sterke constructie bouwen en Stuiter mag hem daarbij helpen!

Thema introductie welpen

Ka wil graag de Wainguna rivier bij de Khaali Jagah-vlakte. Nu staan er toevallig veel bamboestokken bij de oversteekplek. Ka maakt er een wedstrijd van. Welk nest han de stevigste brug van bamboe maken?

De activiteit

Samen met een groepje / nest / ploeg bouw je een brug van bamboestokken en elastiek. Wanneer alle groepjes / nesten / ploegen klaar zijn met het bouwen van een stevige constructie, wordt er doormiddel van flessen water (of andere zware objecten) gekeken welke constructie het stevigst is. 

Benodigd materiaal

  • Bamboestokken 
  • Elastiek
  • Zware objecten

Veiligheid

Mits je zeker weet dat de constructie stevig genoeg is, ga er zelf niet op staan of zitten. Ondanks bamboe sterker is dan staal, kan een constructie gemakkelijk instorten doordat het met elastiek is bevestigt. 

Tips

Voor extra stevigheid, zorg dat je driehoeken maakt met bamboestokken. Mocht de constructie niet stevig genoeg zijn, kan je altijd dubbele elastieken gebruiken.

Lees 1427 keer Laatst aangepast op vrijdag, 17 september 2021 10:46
Log in om reacties te plaatsen