maandag, 31 augustus 2015 02:00

Alleen maar zand

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

De zomer is weer aangebroken, dus tijd voor spelletjes op het strand of bij de plas!

Beschrijving van de activiteit

Chil vliegt ook wel eens buiten de Jungle. Een tijdje terug vloog hij over een gebied dat geen bomen of water had, alleen maar zand. Daar leven andere dieren en zij noemen het De Sahara!

Kamelenwaterestafette

Dit is een spel waarbij je snelheid, samenwerking en behendigheid nodig hebt.
Kamelen zijn bijzondere dieren, ze kunnen lang doorgaan zonder te stoppen om water te drinken. Dat water slaan ze op in hun bulten. Daarom gebruiken mensen ze om door de woestijn te reizen. Ze worden ook wel de zeilschepen van de woestijn genoemd.

Het spel wordt in drie groepjes gespeeld. Ieder groepje krijgt een bakje. De bedoeling is dat de groepjes een lijn vormen tussen de bak en het water. Ieder welp krijgt een plastic bekertje met een klein gaatje er in. Als het startsein wordt gegeven, gaan de welpen die het dichtst bij het water staan hun bekertje met water vullen. Zij gieten het water zo snel mogelijk over in het bekertje van de volgende welp, dat weer naar het volgende welp gaat, enz. Het laatste welp gooit het water in het bakje. Het groepje bij wie als eerste het bakje overstroomt, wint.

Het spel wordt twee keer gespeeld. De eerste keer is een oefenrondje. De welpen moeten op ongeveer gelijke afstand van elkaar staan. De tweede ronde mogen de welpen helemaal zelf weten wie waar gaat staan, zolang het water maar in alle vier de bekers heeft gezeten voor het in het bakje wordt gegooid.

Woestijndieren

Dit is een tikspel. De welpen moeten verschillende woestijndieren nadoen en elkaar tikken. Wanneer een welp getikt is, wordt het een “lager” dier of plant. Als een welp een ander welp getikt heeft, wordt het weer een “hoger” dier. welpen mogen alleen lagere of dezelfde dieren tikken. Twee welpen die elkaar tegelijk tikken, worden allebei een lager dier en mogen elkaar niet gelijk weer tikken. Als een welp langer dan drie minuten hetzelfde dier is en niemand heeft getikt, wordt het vanzelf een lager dier.

  1. Kameel: Op handen en knieën voortbewegen, maar telkens met arm en been van dezelfde kant \(links rechts) tegelijkertijd. (iedereen begint uiteraard als kameel)
  2. Cobra: Bovenlichaam omhoog, op de handen voortbewegen. De benen liggen plat.
  3. Zandworm: Tijgeren.
  4. Cactus: Cactussen vormen een uitzondering. Ze snijden en winnen het van ieder ander dier. Ze kunnen niet van hun plek, maar mogen wel hun armen en benen bewegen "in de wind". Iedere aanraking is voldoende (dus ook als een dier zelf tegen een cactus aanloopt) Cactussen worden het dier dat hen heeft aangeraakt. Als er zes cactussen of meer zijn, is het spel afgelopen.

Benodigd materiaal

  • Plastic bekertje met een gaatje erin
Lees 3263 keer Laatst aangepast op dinsdag, 06 oktober 2015 20:15
Log in om reacties te plaatsen