woensdag, 10 februari 2021 11:01

Gaan met die banaan

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Kennis opdoen over eten. Wat weten jeugdleden over hun eten? Met dit spannende spel rennen kinderen naar de goede antwoorden. Wie verdient de meeste punten?

Beschrijving van de activiteit

Thema introductie bevers

Rozemarijn is net in haar keuken bezig Stuiter aan komt lopen. Stuiter vraagt haar van alles over de dingen in haar keuken. Maar ondertussen kan Stuiter eigenlijk niet stil zitten. Rozemarijn heeft een idee. Met stoepkrijt tekent ze een aantal vlakken op de grond.

Thema introductie welpen

Baloe zit bij het wolven hol. Het ruikt er heerlijk. Baloe is nieuwsgierig: wat weten de welpen over eten

De activiteit

Markeer met het krijt, de pionnen of matjes drie vakken op de grond minstens 5 meter uit elkaar. Geef de vakken de letters A, B en C. Laat de kinderen aan de overkant staan en verdeel de kinderen over drie teams. De bedoeling is dat per team één speler per vraag rent. De spelers van de teams gaan dus in een rijtje achter elkaar staan. Bij vraag 1 rent van elk team de eerste speler, bij vraag 2 de tweede, etc.

De andere spelers kunnen helpen bij het bedenken van het juiste antwoord. Per vraag rennen dus drie kinderen naar de antwoordmogelijkheden aan de overkant. Lees de vragen met antwoorden voor. Roep daarna: “Gaan met die banaan!” De spelers moeten zo snel mogelijk naar het juiste antwoord rennen. Is het antwoord goed, dan heeft het team een punt verdiend. Het team dat de meeste punten heeft wint.

Actiever?

Je kan ook alle kinderen laten rennen, waarbij de kinderen die het goed hebben een punt verdienen. Welk team heeft uiteindelijk de meeste punten?

Benodigd materiaal

Lees 1516 keer Laatst aangepast op zondag, 06 februari 2022 11:30
Log in om reacties te plaatsen