dinsdag, 24 november 2020 16:44

Hulp Pieten knuffels helpen Sinterklaas in Hotsjietonia en de welpen Jungle

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Waarom / doel van de activiteit

Het Sinterklaasfeest vieren zonder externe bij je groep.

Beschrijving van de activiteit

Sint en Piet zijn in quarantaine. Hoe kunnen we het Sinterklaas feest dan wel door laten gaan? Ik heb wel eens gehoord dat knuffels in de nacht tot leven komen. Er zijn vele boeken over geschreven. Ik heb het zelf op televisie en in de film gezien. Misschien kunnen onze knuffels Sinterklaas en zijn Pieten helpen.Want zonder deze hulp kan het feest in Hotsjietonia en in de welpen jungle niet door gaan.

De kinderen mogen hun knuffels verkleedt als een hulppiet op het scouting gebouw laten slapen. We vragen aan de Sint of het een goed idee is dat deze knuffels helpen bij het Sinterklaas feest.

Tijdens de Sint opkomst zijn de knuffels een leidraad in het spel. Ze staan/hangen verspreid over het gebouw. De kinderen gaan de knuffels in groepjes zoeken. De als Piet verklede knuffels geven de kinderen allerlei Sintfeest gerelateerde spelen. 

Misschien is er wel een reuze echte als Piet verklede knuffel optreden om zo de dag af te sluiten. Dansje, toneelstuk, een heerlijke podcast uitgebeeld met de eigen Pieten Knuffels in de hoofdrol.

Benodigd materiaal

  • Brief met de aangeboden hulp aan de Sint. En een brief aan de knuffels (ouders). evt. met foto van hoe maak ik een pietenmuts en kraag.
  • De hulp Pieten zijn de knuffels van de kinderen. Je kunt ze aangekleed vragen of ze tijdens de Sintopkomst een muts en kraag geven. Let op geen plakband, pleisters of lijm op de knuffels. 
  • Opdrachten en spelen in Sint Thema zoals pakjes gooien, evenwicht lopen op de daken, pakpapier maken met evt. stempels. kleine route tocht. estafette etc.
  • Afrondend spel of knuffel Pieten optreden.

Veiligheid

Respect voor de knuffels. Ze zijn belangrijk voor de kinderen. In deze spannende tijden kunnen de kinderen eerder emotioneel reageren.

Tips

  • Zorg dat er duidelijk de naam op of aan de knuffel bevestigd is. Op een kaartje met een speld of met een paar steekjes vastgezet. Let op! stickers, plakband, lijm en pleisters beschadigen de knuffels. Dat is echt niet fijn. Ze zijn immers voor de kinderen belangrijk. 
  • Je kunt de knuffels ook op Sint opkomst laten meenemen en tijdens de opening de knuffels verdelen over de onderdelen die al klaar staan. 
  • Je kunt er ook voor kiezen de knuffels terplekken aan te kleden. Betrek een aantal handige mensen die mutsjes en kraagjes maken. Denk hierbij ook aan mensen buiten de groep. Door een kleine hulpvraag voelt men zich betrokken. En dat is fijn.
  • Foto met berichtje in de plaatselijke krant. 
Lees 1666 keer Laatst aangepast op zondag, 06 februari 2022 10:46
Log in om reacties te plaatsen