zaterdag, 17 oktober 2020 15:16

Heksen bezemsteel vliegen

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Spelen met Halloween thema

Beschrijving van de activiteit

Heksen bezemsteel vliegen

Wat heb je nodig: 1 of 2 heksen bezem(s), pylonen om een parcours uit te zetten. Het gaat er niet om dat de heksen zo snel mogelijk vliegen, maar dat ze sierlijk vliegen. Vlieg zelf de route voor, laat de heksen de route navliegen. Vlieg deze route ook eens met twee heksen op een bezem.

Moeder/heks/draak hoe laat is het?

Een kind (de jarige eerst) staat met de rug naar de andere kinderen, die op ongeveer 8 meter afstand staan. De kinderen vragen aan bv. de heks: ‘heks hoe laat is het?’ De heks zegt bijvoorbeeld: ‘5 uur’. De kinderen mogen vijf stappen naar voren doen. Dit gaat net zolang door tot de heks denkt dat de kinderen vlakbij zijn. Zodra de kinderen vragen hoe laat het is, antwoordt zij: ‘Etenstijd’. Ze draait zich om en probeert de kinderen te tikken voordat ze terug over de beginstreep zijn.

Wie is de heks?

Nodig: een schaal, walnootschillen (1 minder dan het aantal kinderen), groene en gele verf, velletje papier en pen voor de puntentelling, heksenhoed.

Halveer de walnoten en hol ze uit. Verf de binnenkant geel of groen. De kinderen zitten in een kring, in het midden staat de schaal met walnoothelften, met de platte kant naar onder, zodat de kleur niet zichtbaar is. De speler die aan de beurt is heeft de hoed op. Alle anderen pakken een walnoot en houden de kleur geheim. De speler probeert nu van ieder kind te raden welke kleur de walnoot is. Dit kind probeert hem te helpen door de kleur in gedachten te herhalen. Na het raden laat het kind de kleur zien. Een volwassene of ouder kind houdt de score (aantal goed geraden bij). Zo komt ieder kind aan de beurt en het kind met de meeste goed is de heks.

Benodigd materiaal

bezem en pylonen

Lees 1832 keer Laatst aangepast op zondag, 18 oktober 2020 11:48
Log in om reacties te plaatsen