vrijdag, 16 oktober 2020 10:39

Stuisvogel in de Sahel spel

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Geheugen oefenen.

Beschrijving van de activiteit

Thema introductie bevers

Sterre Stroom is in een reis naar de Sahel woestijn struisvogels tegen gekomen. Dit zijn grappige grote vogels die niet kunnen vliegen. Bij gevaar gaan ze erg hard rennen of kunnen ze trappen om zichzelf te verdedigen. De struisvogels leven onder andere in de Sahel woestijn van Ethiopië. Deze Afrikaanse loopvogels steken regelmatig hun lange nek omlaag. Dat kan bijvoorbeeld zijn om voedsel te verzamelen. De dieren eten onder meer grassen, zaden en vruchten, maar ook kleine dieren zoals insecten en hagedissen: allemaal voedsel dat ze dicht bij de grond moeten zoeken. Ook nemen ze geregeld een hap zand of steentjes, want dat helpt de vogels bij het verteren van hun voedsel (ze kauwen niet, maar slikken alles in een keer door). als ze dit net achter een rotst doen ziet dit er uit alsof ze hun kop in het zand steken.

Thema introductie welpen

Marala zit bij de ruïne Emaarate en Mowgli en Shanti zijn nieuwsgierig naar vogels in andere landen. Marala verteld dat er in de Sahel struisvogels leven. Dit zijn grappige grote vogels die niet kunnen vliegen. Bij gevaar gaan ze erg hard rennen of kunnen ze trappen om zichzelf te verdedigen. De struisvogels leven onder andere in de Sahel woestijn van Ethiopië. Deze Afrikaanse loopvogels steken regelmatig hun lange nek omlaag. Dat kan bijvoorbeeld zijn om voedsel te verzamelen. De dieren eten onder meer grassen, zaden en vruchten, maar ook kleine dieren zoals insecten en hagedissen: allemaal voedsel dat ze dicht bij de grond moeten zoeken. Ook nemen ze geregeld een hap zand of steentjes, want dat helpt de vogels bij het verteren van hun voedsel (ze kauwen niet, maar slikken alles in een keer door). als ze dit net achter een rotst doen ziet dit er uit alsof ze hun kop in het zand steken.

Het spel

Alle spelers zijn struisvogels en staan op willekeurige plekken in de ruimte. Op een teken steekt iedereen zijn kop vlak boven het zand (handen voor ogen doen). Één of meerdere aangeduide struisvogels sluipen snel en stil de ruimte uit of op gaan op een andere plek staan, de anderen weten niet wie het zijn. Daarna kijkt iedereen weer.

Wie ontdekt wie de verdwenen struisvogels zijn en wie er op een andere plaats staan?

Lees 1163 keer Laatst aangepast op dinsdag, 20 oktober 2020 12:22
Log in om reacties te plaatsen