zondag, 04 oktober 2020 13:01

Het Viking kralen spel

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Je eigen kralen snoer compleet krijgen zonder dat je door anderen gesnapt wordt.

Beschrijving van de activiteit

Thema introductie bevers

Sterre Stroom verteld aan Stuiter dat ze naar Noorwegen is geweest. In Noorwegen woonden vroeger Vikingen: Stoere zeevaarders die van mooie sieraden houden, en niet bang waren om de mooiste sieraden te uit hun omgeving te plunderen en ergens te verstoppen. Doordat dit geplunder stiekem gebeurde waren mensen erg bang voor Vikingen. Stuiter fantaseert of het moeilijk zou zijn om te plunderen

Thema introductie welpen

Aan de kade van de Kanye rivier bij de ruïne Emaarate lig gisteren een heus Vikingsschip. Het schip van Halvar de veroveraar. Hij is uit Noorwegen komen varen om over zijn zwerftochten te vertellen. Mowgli en Shanti vinden het maar al te spannend.

Het spel

Om de Vikingen in het naburige dorp te plagen, heeft Halvar de Veroveraar een aantal kostbare kralensnoeren gestolen en de kralen zijn verspreid weggeborgen. Elke familie blijkt 1 kralensnoer te missen. Halvar heeft afbeeldingen (foto's) van de plaatsen waar de kralen zijn verborgen, achtergelaten. Op de op de foto's aangegeven plaatsen liggen evenveel grote kralen verborgen als er families zijn.

Iedere familie mag op elke plek hun eigen kraal wegnemen. De families moeten ervoor zorgen, dat ze niet gezien worden als ze één van de kralen wegnemen. De rest van de kralen moeten ze verborgen laten liggen.

Hebben ze alle kralen gevonden dan rijgen ze de kralen aan een snoer en leveren dit in. De familie die dat het eerst doet heeft gewonnen.

Benodigd materiaal

  • Kralen in diverse kleuren
  • Foto's van locaties

Tips

Gebruik bijvoorbeeld de kleuren van de nesten / ploegen.

Met deze extra informatie over de kralen kun je het spel spannender maken.

Kralen werden gebruikt als betaalmiddel.en status symbolen.

Kralen , schelpen en talismannen hebben beschermfuncties.

Aan kralen van verschillende gesteentes of schelpenwerden geneeskrachtige eigenschappen toegeschreven. 

In de kralenkettingen zitten symbolen waaraan de dorps/groepsgenoten de rangen en standen binnen de groep konden bepalen. (denk aan de huidige trouwringen)

Lees 1959 keer Laatst aangepast op zondag, 06 februari 2022 14:48
Log in om reacties te plaatsen