maandag, 05 maart 2018 21:05

Levend Scoutingtriviant

Beoordeel dit item
(7 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Een levend triviantspel waarbij je de leden kennis laat maken met de verschillende activiteitengebieden.

Beschrijving van de activiteit

Klaar voor de start?

  1. Spreek een tijd af. Hoe lang krijgt iedereen de tijd om punten bij elkaar te sprokkelen? (Tip: minimaal een uur).
  2. Alle spelers (groepjes) zetten hun pion klaar in het midden van het bord. Op het logo van Scouting Nederland.
  3. Iedere speler krijgt een Scoutpass.
  4. De speler met de meeste insignes mag beginnen.

Als je aan de beurt bent

  1. Gooi de dobbelsteen
  2. Verplaats je pion. Verplaats je pion het gegooide aantal vakjes over het speelbord. Je mag nooit in één worp vooruit én weer terug lopen. Als je bijvoorbeeld een “5” hebt gegooid, mag je niet drie vakjes vooruit, stoppen, en twee vakjes terug lopen. Je mag wel met meerdere pionnen op een vakje staan.
  3. Vraag, uitdaging of nog een keer gooien. De gekleurde vakjes horen bij een vraag. Bij de plaatjes krijg je een uitdaging en de dobbelsteen laat je nog eens gooien.

De gekleurde vakjes

Als je op een gekleurd vakje komt, beantwoord je de vraag of doe je de opdracht van het kaartje. Bij een goed antwoord of gelukte opdracht krijg je een punt in je Scoutpass. Bij een fout antwoord of mislukte opdracht niet.

De activiteitengebieden

Als je op één van de afbeeldingen komt, mag je kiezen voor een opdracht/vraag of de activiteitenuitdaging bij dat activiteitengebied. Als de spelers een uitdaging voltooien, tellen al hun punten in dat gebied dubbel! Je kunt niet meer dan punten halen dan er vakjes zijn om te kleuren.

Hoe win je?

Voor ieder goed antwoord kleur je één vakje achter het bijbehorende gebied op je Scoutpass. Als je een uitdaging voltooit kleur je het vakje "uitdaging" in achter het bijbehorende gebied op je Scoutpass. Als de tijd op is leveren al hun spelers hun Scoutpass in bij de spelleider(s). De spelleider telt de punten op en schrijft deze op bij totaal. Alle vakjes zijn één punt waard. Alle vakjes in een gebied waar de uitdaging voltooid is tellen twee keer mee voor het totaal. De speler met de meeste punten wint het spel.

Benodigd materiaal

Tips

  • Geef er je eigen draai aan zodat de kaarten goed bij je groep passen.
  • Leer van je eigen ervaring en pas het spel aan waar nodig!
Lees 24164 keer Laatst aangepast op maandag, 30 november 2020 19:32
Log in om reacties te plaatsen