zaterdag, 21 september 2019 14:57

Levend Catan

Beoordeel dit item
(13 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Er is een nieuw stuk land genaamd “Catan” ontdekt waar nog alle ruimte is om dorpen en steden op te bouwen. Uiteraard wil elk groepje zoveel mogelijk van dit land claimen en hiermee zo rijk mogelijk worden

Themaintroductie

Er is een nieuw stuk land genaamd “Catan” ontdekt waar nog alle ruimte is om dorpen en steden op te bouwen. Uiteraard wil elk groepje zoveel mogelijk van dit land claimen en hiermee zo rijk mogelijk worden!

Beschrijving van de activiteit

Om objecten te bouwen zijn er uiteraard grondstoffen nodig. Deze grondstoffen kunnen worden ingekocht bij één van de drie handelaren. Maar pas op: prijzen zijn variabel, en soms kan het voordeliger zijn om 10 dorpen te bouwen in plaats van 1 stad, alleen zodra de vraag groter wordt dan het aanbod kan dit zo weer veranderen. De groep wordt ingedeeld in de kleinere groepen (volgens T-shirtkleur, ongeveer 6 personen per groepje). Elke groep begint met een startbedrag van 10 munten.

Er zijn 3 posten waar grondstoffen kunnen worden ingekocht. Niet elke post verkoopt alle grondstoffen, en ook prijzen van dezelfde grondstof kan variabel zijn bij elke post. Elke grondstof kost tussen de 1 en 4 munten. Er is 1 centrale tafel waarop het spelbord ligt. Hier kunnen de wegen, dorpen en steden worden gebouwd tegen inlevering van de juiste grondstoffen. Ook is er een plek waar gedobbeld kan worden. Men kan geld inzetten en door goed dobbelen hier meer voor terug krijgen.

Elke handelspost heeft een bord hangen met de prijzen erop van de grondstoffen. Ook zijn die grondstoffen voldoende aanwezig bij de post. Bij de centrale tafel en bij de gokpost zijn munten aanwezig.

Benodigd materiaal

Aanvullende informatie

Lees 38388 keer Laatst aangepast op zondag, 19 maart 2023 13:35
Log in om reacties te plaatsen