maandag, 31 augustus 2015 02:00

Ghanese muziek

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Kennis maken met Ghanese muziek en zelf improvisatiemuziek maken.

Beschrijving van de activiteit

Leg uit dat de mensen in Ghana veel feesten hebben waarbij drums en andere slaginstrumenten veel gebruikt worden. Veel mensen gebruiken alles wat ze maar kunnen vinden om lawaai te maken en om zichzelf te vermaken. Voorbeeld: http://www.youtube.com/watch?v=OnFXVXcIC3Y.

Kijk nu met de kinderen rond in je gebouw. Waarmee kun je allemaal muziek maken? Voorbeelden zijn: pannendeksels, prullenbakken, schroevendraaiers op blik, lepels tegen elkaar, blazen in (schone) regenpijp, fluitjes, kazoo’s, enzovoorts. Probeer met z’n allen een ritmisch nummer op gang te krijgen, door eerst zelf het ritme voor te klappen waarna de kinderen het na kunnen doen op hun eigen instrumenten. Probeer een aantal variaties. Laat de kinderen daarna zelf in groepjes hun eigen nummer samenstellen. Laat ze daarna allemaal voor elkaar optreden.

Benodigd materiaal

  • Iets om voorbeeldmuziek af te spelen.
  • Materialen om muziek mee te maken.

Tips

  • Maak er een Ghana-opkomst van.
  • Begin de opkomst met verhalen, sprookjes en mythes uit Ghana.
  • Voor de bevers: Sterre en Steven Stroom laten foto's van hun reis naar Ghana aan Stanley Stekker zien. Op een van de foto's maakt een groep mensen muziek op zelfgemaakte muziekinstrumenten. Dat is leuk. Het brengt Stanldy op een idee: hij gaat samen met de bevers muziekinstrumenten maken.

Veiligheid

  • Zorg dat kinderen voldoende ruimte om zich heen hebben zodat ze niet zichzelf of andere kunnen bezeren.
Lees 3750 keer Laatst aangepast op donderdag, 29 oktober 2020 11:53
Log in om reacties te plaatsen