maandag, 31 augustus 2015 02:00

Het griezelfeest

Beoordeel dit item
(2 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Spannend en leuk (Halloween)griezelfeest houden.

Beschrijving van de activiteit

Mowgli en Shanti hebben zin in een feest. Halloween is hier een mooie gelegenheid voor. Ze hebben al hun vrienden uitgenodigd om samen te gaan griezelen. Ze hebben allemaal spelletjes en hapjes bedacht om er een super feest van te maken.

Wordt een griezel

Voordat het echt een griezelfeest is moet iedereen er natuurlijk wel uitzien als een griezel. Vraag de welpen om verkleed te komen of ga juist met alle welpen schminken en kostuums maken.

Heksendans

Dit is een soort van stoelendans, maar dan met een ‘heksenbezem’. Iedereen, op één leidinggevende na die voor de muziek zorgt, gaat in een kring staan. De muziek wordt aangezet en de bezem wordt in de kring doorgegeven. Op een gegeven moment wordt de muziek uitgezet. Degene die de bezem op dat moment heeft, ‘vliegt’ als een heks op de bezem een rondje om de kring. Vervolgens is diegene af en moet uit de kring. De muziek wordt weer aangezet en zo herhaalt het spel zich totdat er één persoon overblijft en die is dan de ‘echte’ heks.

De Spokenrace

Blaas een aantal kleine ballonnetjes op. Bind over de ballonnen een stukje wit laken, bind onderaan vast en teken ogen. Dit zijn de spookjes. Geef iedereen een spookje. Blaas het spookje in de lucht bij het startsignaal. Diegene die al blazend zijn spookje het langst laat "vliegen" heeft gewonnen.

De tovenaarskelder

De kelder van de tovenaar is overhoopgegooid door een monster. Als zijn potjes en flesjes met “bijzondere” ingrediënten liggen door de kelder verspreid. Maak groepjes en geef elk groepje een ingrediënten lijst. Denk aan simpele dingen als een spin, spinnenweb, knoflook
Het is ook erg leuk om simpele dingen heel bijzondere te maken: potje met kruiden wat nu gestampte oger nagels zijn of gekookte spaghetti wat de hersenen van een groengele veldrat zijn.

Tip: zorg dat er in 1 of 2 van de “bijzonder potjes” iets zit wat je echt kan gebruiken. Grote fles met rood reuzen snot ( ketchup) is heerlijk op een broodje knakworst.

Spooktocht

Geef de kinderen een route mee of laat ze een route volgen met bv. Glow in de dark ballonnen, heksenbezems of iets dergelijk. Onderweg komen ze rare figuren tegen of is het gewoon erg spannend gemaakt met poppen spinnenwebben enzo. (pas dit aan naar de kinderen die mee doen) Je kan ook als de route zelf heel spannend is zorgen dat de mensen die ze tegenkomen juist heel grappig zijn. BV een mummie die zit te huilen omdat zijn doek vast zit aan een boom.

Voorbereidingstijd

Afhankelijk van hoe gek je dit zelf maakt kan dit variëren van een uurtje of 2 tot erg lang.

Benodigd materiaal

 • Schmink
 • Verkleedkleren
 • Heksenbezem
 • Muziek
 • Ballonnen
 • Witte stukjes stof
 • Pen/potloden/stiften/papier
 • Potjes met ingrediënten
 • Spullen om een spooktocht uit te zetten
 • Griezelige aankleding
 • Enge hapjes en drankjes

Tips

 • Maak er een avond opkomst van of maak het clubhuis donker en spannend.
 • Hou rekening met hoe eng je het maakt. Stem dit af op je eigen groep, en maar het niet té eng of té saai.
Lees 1497 keer Laatst aangepast op zondag, 03 november 2019 15:32
Log in om reacties te plaatsen

Mijn Scouting

Mijn Scouting-login vergeten of aanvragen

Activiteitengebied

ExpressieSport & Spel

Duur

2 - 3 uur

Groepsgrootte

15 of meer

Leeftijdsgroep

7-11 welpen

Locatie

BosBuitenGrasveld, speelveldRondom het clubhuis