maandag, 31 augustus 2015 02:00

Verleidingsspel

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Gebruik je acteertallent om de rest te verleiden het verkeerde te raden en denk zelf goed na over wat anderen aantrekkelijk maakt.

Beschrijving van de activiteit

Iedere speler krijgt een kaart. Op de voorkant van het kaartje staat een korte beschrijving over het personage. Op de achterkant staat een zin. Elk lid moet om beurten zijn versiertrucks bovenhalen. Hierin moet zijn zinnetje zitten. Dit zinnetje mag echter niet helemaal opvallen.

Wanneer iedereen zich gepresenteerd heeft, moet iedereen zoveel mogelijk zinnetjes opschrijven. Maximum 1 van elke kandidaat natuurlijk. De winnaar is diegene die het meeste zinnetjes juist heeft. De verliezer mag 10 keer pompen en is diegene waarvan het zinnetje het meest is geraden.

Personages

 1. Moppentapper: Haha, da was een goei mop hé…
 2. Blondine: Ik ben geen blondje…
 3. Macho: Hebt gij vuur voor mij…
 4. Oude bok: Geiten zijn mijn passie…
 5. Sportman: Ik heb duizend en een spieren…
 6. Arbeider: Ik ben een grote werker…
 7. Hostess: Zullen we eens een vluchtje maken…
 8. Barbiegirl: Wordt jij mijn nieuwe Ken…
 9. Imker: Wil jij mijn bijtje zijn…
 10. Speelpleinwerker: Zin in een lekkere wip…
 11. Ballonvaarder: Ik ben een luchtspecialist…
 12. Kruidenier: Moet ik u eens peperen.
 13. Slager: Mijn worst is de grootste…
 14. Ksa-leider: Mijn thuis is waar mijn Stella staat…
 15. Student: Ik zit met mijn neus in de boeken…
 16. Stripteaseuse: Ik doe enkel mijn kleren uit als het warm is…
 17. Kok: Van te eten laat ik scheten…

1 Moppentapper: Henk Dubois is 26 jaar oud en denkt dat hij moppen kan tappen. Hij zit graag op café, dat is ook de reden waarom zijn vriendin hem verlaten heeft. Henk lijdt aan een pijnlijke lever door teveel te drinken, maar ook door met zijn eigen domme grappen te lachen.

2 Blondine: Lien van de Zolder is 17 jaar oud. Haar moeder, Paulette, is vorig jaar gestorven in een auto-ongeluk. Lien is hiervan helemaal onder de indruk. Door het ongeluk, gedraagt ze zich als een echte blondine: grof taalgebruik, veel schmink en weinig verstand.

3 Macho: Tomas Casteele is een oude veertiger. Sinds enkele jaren zit hij in zak en as. Door zijn verslaving aan sigaretten is zijn gezondheid niet meer als vroeger. Tomas hangt vaak rond in de huisjes van plezier om zijn verdriet te vergeten.

4 Oude bok: Balthazar Jano was vroeger acteur in F.C. De Kampioenen. Momenteel werkt hij bij de vuilkarre. Zijn echtgenote, Pascal Maurisse, heeft hem verlaten omdat hij impotent is. Balthazar is ook al verschillende keren opgepakt voor te snel rijden.

5 Sportman: Liek van Lurde won dit jaar de Iron Man. Door dit op zijn 31ste te verwezenlijken heeft hij tevens de trofee van Lul van de Maand gewonnen. Liek woont in bij zijn zieke oma, die elke dag nog zijn boterhammen smeert.

6 Arbeider: Pieter de Vliet komt dit jaar 59 jaar. Zijn vrouw, Bernadette, heeft een grote collectie schimmels verzameld. Afgelopen jaar zijn we met alle leden van de scouting, gezamelijk naar de efteling geweest. Een leuk atractiepark waar we veel plezier hebben beleefd. Binnenkort zullen we hier de foto's van de efteling publiceren. Ook volgend jaar willen we weer graag een atractiepark bezeoeken. Het is nog niet bekend of dit weer de Efteling zal worden of een ander park. Pieter wilde deze wegdoen, maar kreeg het deksel op de neus. Zijn vrouw kocht hem immers een schimmelpakket.

7 Hostess: Frieda Desloovere zit dagelijks 10 uur in de lucht. Ze serveert rijke mensen als Gill Bates een portie bitterballen of zelfs een half kippetje. Haar motivatie en glimlach doen velen rijken door de knieën buigen. Frieda houdt van frieten bakken en een glaasje champagne drinken.

8 Barbiegirl: Suzanne Dronckaert is verlekkerd op bananen. Elke dag eet ze er minstens een tiental. Door haar opvallende uiterlijk vallen vele mannen voor haar. Toch heeft ze de ware nog niet gevonden. Ze wil namelijk een man met charisma.

9 Imker: Jonathan Dhoninge werkt en leeft voor zijn bijen. Na 25 jaar ervaring in het imkerschap is hij bekroond geweest met een medaille. Deze ontving hij van wijlen koning Boudewijn. Zijn andere grote hobby is het verzamelen van postzegels.

10 Speelpleinwerker: Frits Opdebeek is gekend in heel de gemeente Lochristi. Hij begeleidt kinderen al van zijn 10de en leert ze enkele leuke spelletjes. Door een blikseminslag op zijn huis woont hij nu in een opvangtehuis.

11 Ballonvaarder: Roland Chätelet werkt als ballonvaarder bij Sabane. Nadat hij eens tegen een kerktoren vloog is zijn vliegstijl berucht in gans de provincie. Zijn dochter, Katleen, heeft onlangs een navelpiercing laten zetten.

12 Kruidenier: Paul Dépices heeft zijn eigen winkeltje in het shoppingcenter. Zijn werkvermogen en zijn welsprekendheid zijn alom gekend. Op het einde van het jaar zal Paul deelnemen aan Idool 2007. Zo hoopt hij een bekende Vlaming te worden.

13 Slager: Jimmy Vermeulen hakt er maar op los. Nadat hij 5 jaar geleden zijn vrouw de kop afhakte, heeft hij dit jaar nog zijn zoontje vermoord. Het parket vind geen enkel spoor dat hem schuldig maakt. Toch is er bijna elke dag een controle aan zijn slagerij.

14 Ksa-leider: Pablo Vandenbussche ligt vaak onder auto’s te prutsen. Sinds kort heeft hij ook een ijzerwinkel gestart. Hij verkoopt er onder meer beugels en knijptangen. Pablo wil later een helikopter kopen en zo de wereld verkennen.

15 Student: Stef Calsberghe had pech vorig jaar. Doordat hij teveel gezopen had, moest hij zijn jaar opnieuw doen. Dit jaar wil hij beter doen. Zijn beste kameraad, Walter Lakens, helpt hem hierbij. Beiden zitten ze namelijk in de zelfde ontwenningskliniek, Het Lege Glas.

16 Stripteaseuse: Sylvie Sylvère strijkt dag en nacht. Haar eigen bedrijfje heeft ondertussen al een honderdtal klanten. Veel geld houdt ze er echter niet aan over, want 8 jaar geleden reed ze een peuter dood. Ze moet nog 12 jaar werken om haar schuld te kunnen aflossen.

17 Kok: Joachim Stael is kok in restaurant Spuugzat. Deze week nog heeft hij met een mes zijn bazin bedreigd. Joachim wil immers opslag. Met het hongerloontje dat hij nu verdient, € 5, kan hij evengoed bij de gemeente gaan werken.

Benodigd materiaal

 • Kaartjes met korte beschrijving en zin van het personage
 • Pen en papier

Tips

 • Maak het spel levendiger door iedere personage een atrribuut of kledingstuk te laten hebben.
 • Helaas is na één keer spelen de zin van de personages al bekend en kan je deze niet nog een keer gebruiken. Daarom is het leuk om dan de spelers zelf nieuwe personages uit te laten werken. Wat maakt volgens hun een leuk personage?

Aanvullende informatie

Lees 2724 keer Laatst aangepast op dinsdag, 08 augustus 2023 13:07
Meer in deze categorie: « Look !! Zie wat we WEL kunnen »
Log in om reacties te plaatsen