vrijdag, 17 april 2020 17:49

Zaaipotje en kweekbakje

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Maak zaaipotjes van restmateriaal waarmee je plantjes in kan zaaien om bijen en vogels naar je tuin of balkon te lokken.

Beschrijving van de activiteit

Zaaipotje maken

Knip het toiletrolletje aan de onderkant in tot halverwege. Doe dit 4 keer zodat het rolletje wordt verdeeld in 4 stukken. Vouw de onderkant dicht. Je kunt alle flapjes gebruiken of er 3 wegknippen en alleen de laatste gebruiken.

Schrijf erop wat je erin gaat doen. Vul het bakje met aarde en zaadjes.

Zet de gevulde potjes in de bak op een zonnig en warm plekje zoals je vensterbank. Let erop dat de aarde een beetje vochtig blijft. Kijk hoe de plantjes groeien. En je hoeft ze niet meer te verpotten. Ze kunnen met toiletrol en al de grond in.

Kweekbakje

Knip de fles doormidden. Plaats beide helften op een schoteltje. In deze kweekbak zijn je plantjes goed beschermd. Zorg er wel voor dat de plantjes wat lucht krijgen. Dus doe de dop van de fles of prik er wat gaatjes in.

Tip: je kunt ook het plastic bakje waarin druiven en aardbeien verkocht worden gebruiken als kweekbakje.

Thema introductie bevers

Bas Bos wil graag veel bloemen in de tuin, Hij heeft aan Keet Kleur om knutsel materialen gevraagd Hiermee gaat hij aan de slag

Thema introductie welpen

Bagheera wil graag meer planten en bloemen in de Jungle. Bij de Talaab poel heeft hij materalen verzameld om met Mowgli en Shanti aan de slag te gaan

Hoe meer verschillende planten jij in je tuin stopt, des te meer bijen en andere insecten komen daar op af. En daar komen weer vogels op af. In een paar simpele stappen heb je dus veel meer leven in je tuin.

Of je nu veel of weinig toiletpapier hebt ingeslagen, met lege toiletrollen kun je iets heel leuks doen: zaaipotjes maken! Daar kun je plantjes in zaaien om bijen en vogels naar je tuin of balkon te lokken. En het handige is, je hoeft de plantjes niet eens te verpotten. Je kunt ze met toiletrol en al in de grond stoppen.

Benodigd materiaal

Zaaipotje

  • Een bak met aarde
  • Biologische zaadjes van planten die bijen leuk vinden. Bijvoorbeeld van tuinkruiden zoals tijm en wilde marjolein (oregano)
  • Lege toiletrolletjes of lege (papieren) eierdoos
  • Een schaar of stanleymesje
  • Een stift

Kweekbakje

  • Petfles
  • Schoteltje

Tips

Deze activiteit heeft betrekking op het duurzame ontwikkelingsdoel: Doel 15 Herstel ecosystemen en behoud biodiversiteit.

Aanvullende informatie

Lees 1539 keer Laatst aangepast op maandag, 27 november 2023 01:35
Meer in deze categorie: « Halloween Restaurant Bijen telling »
Log in om reacties te plaatsen