vrijdag, 10 april 2020 19:05

Tegel er uit planten (en bloemen) er in

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Het grootste natuurgebied van Nederland? Dat zijn al onze tuinen bij elkaar opgeteld

Beschrijving van de activiteit

Het grootste natuurgebied van Nederland? Dat zijn al onze tuinen bij elkaar opgeteld. Je kunt klein beginnen om je tuin te vergroenen, al door één tegel eruit te halen en er bloemzaad in te planten. Hartstikke fijn voor de wilde bij!

Waarom is een groene tuin belangrijk?

Minder tegels in tuinen en straten en meer ruimte voor levend groen is belangrijk. Groen zorgt voor een natuurlijke waterafvoer, beperkt hittestress, zorgt voor biodiversiteit en is een woonplek voor kleine dieren en insecten. En groen is goed voor de gezondheid en het welzijn van mensen. Wel zo belangrijk in deze tijd!

Tegel eruit, planten erin!

Kies een stenige plek uit waar jij over een aantal weken de bijen wilt horen zoemen. Zet je schep tussen de stenen om ze eruit te wippen. Kijk goed naar de ondergrond, waarschijnlijk ligt hier zand. Schep ongeveer 5-10cm zand weg. Vul het gat met aarde en meng het een klein beetje door de ondergrond heen. Strooi de zaadjes uit en bedek deze met een dun laagje aarde. Geef tot slot de zaadjes water. Et Voilà! Samen maken we Nederland een stukje groener!

Benodigd materiaal

  • Een schep(je)
  • Biologische tuinaarde of potgrond
  • Wilde bloemenzaadjes

Tips

Je kunt gerust ‘oude’ potgrond uit je potten van vorig jaar gebruiken als je niets in huis hebt. Wilde bloemen doen het op elke grondsoort. Dat is ook nog eens lekker duurzaam!

Aanvullende informatie

Lees 906 keer Laatst aangepast op zondag, 02 oktober 2022 14:50
Log in om reacties te plaatsen