maandag, 31 augustus 2015 02:00

Kip, kip, kip, waar is het ei?

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Deze activiteit stimuleert o.a. samenwerking, lichamelijke ontwikkeling en spelinzicht.

Beschrijving van de activiteit

Neem tien doosjes en stop in elk doosje chocolade-eitjes met een andere kleur. Verstop deze doosjes in een stuk bos of park, achter en onder bomen, planten en struiken. Ga met de kinderen in het midden van het speelgebied staan en stel subgroepjes samen van elk drie à vier kinderen. Elk subgroepje trekt een cirkel op de grond van ± 2 meter doorsnee en gaat daar instaan. Na het startsignaal gaan de nummers 1 van elk groepje op zoek naar een doosje met chocolade-eitjes. Vindt een welp een doosje, dan neemt hij er net zoveel eitjes uit als zijn groepje groot is. Daarna doet hij het doosje weer dicht en legt het weer op dezelfde plek terug. Daarna rent hij snel naar zijn groepje en gaat in de cirkel staan. Dan mag nummer 2 van het groepje op zoek naar een doosje met eieren, enz.

De kinderen die in hun cirkel staan te wachten, zijn de kippen op het nest. Als een zoeker geen doosje kan vinden, mag hij de kippen van zijn groepje om hulp vragen door hard te roepen: “Kip, kip, kip, waar is het ei?” De kippen mogen dan aanwijzingen roepen. Zij moeten dus goed opletten waar de andere groepjes hun eieren vinden.

Let op: elk groepje mag uit elk doosje maar één keer eitjes halen. Er loopt een leidinggevende haan langs de cirkels om te controleren of de teruggebrachte eitjes telkens uit een ander doosje komen. Zo niet? Inleveren! (“Kukelekuu!”). Wanneer een groepje alle tien de doosjes heeft gevonden, stopt het spel. Elk groepje mag dan de gevonden eieren opeten.

Benodigd materiaal

  • Doosjes met paaseieren in verschillende kleuren.
  • Eventueel krijtjes.

Tips

  • Speel dit spel in aangepaste vorm tijdens een open dag van de groep. Verstop de doosjes rond het clubhuis en laat de bezoekende kinderen meespelen, eventueel met hun ouders. Stop in de doosjes waardebonnen waarmee ze bij een centrale post iets kunnen ophalen. Denk daarbij aan iets lekkers, maar bijvoorbeeld ook aan waardebonnen voor een maand gratis lidmaatschap of het bijwonen van een groepsactiviteit.
Lees 4734 keer Laatst aangepast op dinsdag, 18 augustus 2020 16:32
Log in om reacties te plaatsen