donderdag, 02 april 2020 11:50

Doe-quizzen

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Alternatieve opkomst van Scouting Elburg in de tijd van de Corona thuis blijf situatie. De leden kunnen thuis online met z'n allen deelnemen. 

Beschrijving van de activiteit

Binnen 2 uur zoveel mogelijk van onderstaande opdrachten uitvoeren. De volgorde en hoeveelheid mogen ze zelf bepalen. Als bewijs maak je een foto of video van het resultaat. Je speelt dan een pincode vrij voor een speciale Kahoot quiz. die je via whatsapp krijgt toegestuurd wanneer de opdracht is volbracht. Om deze quiz van elke keer 5 vragen te kunnen doen ga je naar: https://kahoot.it/ (je kiest bij het maken van de kahootquiz voor challange, dan kan iedereen de quiz op zijn eigen tijd doen) Zowel voor de opdrachten als de quizen kan je punten vergaren.

Met 7 doe opdrachten en 7 quizzen kom je net binnen de 2 uur uit. We hebben gekozen om de verschillende activiteitengebieden te gebruiken:

Buitenleven

Opdracht: Kruip in de huid van Freek Vonk en maak een filmpje bij jou in de buurt (huis, tuin of parkje) waar je iets heel bijzonders laat zien.
Vragen

  1. Van welke boom is dit blaadje?
  2. Hoeveel verschillende soorten vissen zijn er op de wereld?
  3. Wat is het grootste levende dier op de wereld?
  4. Met welk dier stuur je een computer aan?
  5. Wat gebeurt er als je deze plant, de berenklauw, aanraakt?

Expressie

Opdracht: Maak je eigen muziek instrument en geef hier een optreden mee. Stuur de video aan ons door voor de quiz pincode.
Vragen

  1. Je hoort nu een geluidsfragmenten met 9 muziekinstrumenten. Welke muziekinstrument heb je NIET gehoord, filmpje met geluiden op youtube gezet.
  2. Waar wil Snelle iedereen voor waarschuwen in het liedje 'Smoorverliefd'? met youtube filmpje van Smoorverliefd.
  3. Uit welke nummer komt de volgende songtekst: "Nee geen spruitjes en puree, al die dingen zijn we zat"
  4. Wie was de winnaar van het Junior Songfestival 2019?
  5. Hoe heet iemand die dansstukken bedenkt?

Uitdagende Scouting Technieken

Opdracht: Maak een klein knopenbordje met minimaal daarop de Platteknoop, Achtknoop, Schootsteek, Paalsteek en Mastworp.

Samenleving

Opdracht: In de IJzereneeuw is door de Fransen de burgelijke stand bedacht. Hiermee is de achternaam ingevoerd, (zie youtube filmpje Een achternaam kiezen welkom in de IJzeren eeuw). Bedenk een eigen nieuw achternaam en leg in een filmpje uit waarom jij denkt dat die achternaam bij jou zou passen?

Veilig en Gezond

Opdracht: Laat met een foto zien hoe je op een goede manier een mitella omdoet bij jezelf, je knuffelbeer of iemand anders in huis. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld je scouting das. Wil je wat extra puntjes verdienen? Laat ons dan ook zien hoe je op een goede manier een verband aanlegt. Je mag zelf weten op welk lichaamsdeel.

Ruimte

Opdracht: Ga je net als André Kuipers als astronaut de ruimte in met een raket?
Maak je eigen Ruimtepak en een raket. Als je raket kan vliegen krijg je bonuspunten!!

Internationaal

Opdracht: Teken een wereldkaart! Je mag dit helemaal op je eigen manier doen! Dus met potloden, stiften, verf, etc. En als je het leuk vindt mag je laten zien in welke landen jij allemaal bent geweest doormiddel van het land in te kleuren, bestrooien met glitters, beplakken met krantenknipsels of verzin zelf wat leuks!Teken een wereldkaart! Je mag dit helemaal op je eigen manier doen! Dus met potloden, stiften, verf, etc. En als je het leuk vindt mag je laten zien in welke landen jij allemaal bent geweest doormiddel van het land in te kleuren, bestrooien met glitters, beplakken met krantenknipsels of verzin zelf wat leuks! Wil je nou bonuspunten verdienen? Maak dan in plaats van een wereldkaart, een wereldbol!

Benodigd materiaal

Laptop of computer en een smartphone met whatsapp en video.

Tips

Het vergt wel wat voorbereidingstijd en handigheid met de computer, maar als iedereen een onderdeeltje oppakt valt het wel mee. Ben je benieuwd hoe het er bij Scouting Elburg uit heeft gezien, kijk dan even op: https://www.scoutingelburg.nl/thuis/quizzen.html?

Aanvullende informatie

Lees 2221 keer Laatst aangepast op zondag, 19 maart 2023 15:26
Log in om reacties te plaatsen