Natuurlijk de goede weg

Kennis van de natuur op doen door middel van een quizroute met vragen over de natuur.

De scouts gaan een quizroute lopen. In plaats van standaard vragenkrijgen de scouts vragen over de natuur. Elke vraag heeft (afhankelijk van de mogelijkheden onderweg) een A, B of C Antwoord. De scouts moeten kiezen voor de juiste optie voor de juiste route. De vragen zijn op te delen in verschillende onderdelen. Bijvoorbeeld planten: Hierbij worden plaatjes van diverse bomen, struiken en planten getoond met de vraag hoe ze heten of welke vruchten er bij horen. Dieren: Hoe heet dit dier of Hoe ziet de pootafdruk van dit dier er uit. Ook kunnen er algemenere natuur vragen gesteld worden zoals: in welk wereld deel komt dit dier voor?

Afhankelijk van de lengte van de tocht 30 min tot langer.

• Pas het niveau van de tocht aan naar de leeftijd van je kinderen. De vragen, maar ook onderliggende routetechnieken (bijv. voor welpen antwoorden op bomen/kruispuntenroute, voor scouts kompasrichtingen/oleaat/etc.)
  • Loop de tocht in een voor de scouts bekend terrein.

• Probeer drukke wegen te mijden!

Lees 1659 keer Laatst aangepast op woensdag, 07 november 2018 21:20

BuitenlevenUitdagende Scoutingtechnieken