Waterachtbaan (waterspel)

Als ploeg leren samenwerken en het besef laten ontstaan dat verplaatsing van water in een bepaalde richting niet altijd even eenvoudig is.

Ieder lid van de ploeg of troep ontvangt een stuk kunstof regenpijp (hemelwaterafvoerpijp). De bedoeling is om een hoeveelheid water te verplaatsen over een behoorlijke afstand door middel van deze pijpen. De leden vormen door middel van het vasthouden en op elkaar laten aansluiten van de pijpen de weg die het water moet gaan.

Aan het startpunt staat een emmer met wat deze wordt voorzichtig in in de eerste pijp. De houder van deze pijp zorgt ervoor dat het water in de juiste richting beweegt (richting van buis 2), etc. Aan het eind staat een lege emmer waarin het water terecht dient te komen. Hoeveel water is men verloren onderweg? Wie heeft dit het snelst voor elkaar gekregen.

Na een eerste poging, kun je dit nog een keer doen om te bekijken welke verbeteringen aangebracht kunnen worden.

• Emmers
  • Water
  • Stukken regenpijp van lengt circa 1,5 meter en in de lengte doorgezaagd.
  • Lineaal
  • Evt. stopwatch

Doe dit in een omgeving waar rustig met water mag worden geknoeid.

Lees 2281 keer Laatst aangepast op zondag, 24 maart 2019 16:03

Buitenleven

8-15 personen15 of meer

11-15 scouts