vrijdag, 28 juni 2019 17:06

Plezier met de duurzame millenniumdoelen

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Beschrijving van de activiteit

Verandering begint bij ons. We moeten ervoor zorgen dat we goed geïnformeerd zijn over de oorzaken en mogelijke oplossingen voor wereldproblemen. Alleen dan kunnen we kleine positieve acties ondernemen in ons dagelijks leven: van constructief praten met onze families, vrienden en gemeenschappen, tot het organiseren van onszelf en de regeringen aansporen om naar de stemmen van hun burgers te luisteren.

Het doel van dit spel is om je bewust te maken van de rol die je als verantwoordelijke wereldburger kan spelen voor de toekomst van onze planeet. Om tot een betere wereld te komen voor iedereen en voor de planeet, hebben de VN-lidstaten aangegeven hun uiterste best te doen om 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) te verwezenlijken tegen 2030. De jongere generaties moeten een hoofdrol spelen in het creëren van een toekomst die we willen. Daarom hebben wij het “Go Goals” spel ontwikkeld, een spel voor kinderen van 8 tot 10 jaar. Het spel is zo ontworpen dat het op een leuke en aantrekkelijke manier kinderen informeert rond deze doelstellingen en hen tegelijkertijd motiveert om actief de SDG’s na te streven.

Jouw rol als leider binnen een jeugdbeweging is cruciaal! Door mensen zoals jij, je familie, je collega’s en je gemeenschap zullen wij in staat zijn de doelstellingen te bereiken. Onthoud goed: zelfs kleine stappen kunnen helpen om een groot verschil te maken als miljoenen mensen over de hele wereld hierbij betrokken worden. Wij hopen dat jij, je kinderen, je leden, je vrienden, kortom iedereen plezier beleven aan het spel! Bedankt om bij te dragen tot een betere wereld!

Hoe wordt het spel gespeeld?

  • Er zijn 63 plaatsen op het bord. Het aantal ogen dat gegooid wordt met 1 dobbelsteen bepaalt het aantal plaatsen dat spelers vooruit mogen gaan.
  • Elke speler plaatst zijn pion op het vakje ‘start’.
  • Spelers gooien om beurten met de dobbelsteen en verplaatsen hun pionnen naargelang het aantal ogen dat met de dobbelsteen gegooid wordt.
  • Wanneer een speler onderaan een ladder komt te staan, mag deze speler onmiddellijk naar de top van de ladder klimmen.
  • Wanneer een speler aan de top van een glijbaan komt te staan, moet deze speler onmiddellijk de glijbaan afdalen tot onderaan de glijbaan.
  • Wanneer een speler op een Duurzame Ontwikkelingsdoelstelling (1-17) terechtkomt, trekt deze speler een kaart die overeenkomt met het nummer van de doelstelling.
  • Een andere speler leest de vraag voor die op de kaart staat.
  • Bij een juist antwoord van de speler die de kaart getrokken heeft, mag deze speler nog een keer met de dobbelsteen gooien. De eerste speler die het vakje ‘2030’ bereikt, is de winnaar!
  • Wanneer een speler meer dan het benodigde aantal ogen gooit om het vakje ‘2030’ te bereiken, moet deze speler vooruitgaan tot het vakje ‘2030’ en vervolgens het overgebleven aantal stappen terugkeren op het bord

Benodigd materiaal

Tips

Deze activiteit heeft betrekking op alle duurzame ontwikkelingsdoelen

Lees 1234 keer Laatst aangepast op vrijdag, 29 oktober 2021 12:19
Log in om reacties te plaatsen