zaterdag, 11 mei 2019 14:07

Jamboree on the trail

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Met alle scouts in de wereld tegelijk een hike lopen 

Beschrijving van de activiteit

De Jamboree on the Trail is ontstaan in navolging van het idee van gezamenlijke activiteiten uit het World Jamboree jaar. Dit is simpelweg een gecoordineerd evenement waarbij scouts van over de hele wereld gelijktijdig deelnemen in lokale hikes. Dit gebeurt altijd jaarlijks op de tweede zaterdag in de maand mei.

Dit soort evenement draagt er aan bij dat scouts wereldwijd gezamenlijk aan activiteiten kunnen deelnemen, wat bijdraagt aan het idee van de scouting broederschap. Deelnemers kunnen een JOTT insigne verkrijgen als bewijs van deelname aan dit evenement. Voor dit logo wordt ieder jaar gevraagd om nieuwe ontwerpen. Als je als groep wat artistiek talent in huis hebt maak je dus kans dat wereldwijd jullie ontwerp gedragen gaat worden!

Geschiedenis

JOTT is gestart door een Candese scout genaamd Dave Wiebe van de 40th St. Catharines Scouts van Scouting Canada. Hij lanceerde het idee van een nationale hikedag in een internet nieuwsgroep; later kwam hij op het idee van de naam Jamboree on the Trail. En zoals dat met internet gaat: het nieuws ging snel en vele groepen volgden het idee op. Eerst in Canada en de Verenigde Staten en later ook in Groot Brittannië en de rest van Europa. De JOTTwordt niet centraal georganiseerd, maar bestaat uit alle individuele inspanningen tezamen: iedereen organiseert dus zijn eigen JOTT.

De eerste JOTT werd gehouden in 1998 en telde alleen in Canada al 19.000 scouts. Daarnaast deden nog een 6.000 scouts uit de VS, Groot Brittannië, Zwitserland, Nieuw Zeeland en Papua Nieuw Guinea mee. In 2001 deden er totaal al zo'n 30.000 scouts wereldwijd mee.

Benodigd materiaal

Een hike

Veiligheid

Denk aan verkeersveiligheid 

Tips

Lees 1278 keer Laatst aangepast op vrijdag, 23 augustus 2019 10:24
Log in om reacties te plaatsen