zondag, 07 april 2019 12:28

Foto-keuze-spel

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Ontdekken wat de kinderen de leukste activiteiten vonden uit het vorig seizoen. De kinderen leren zo nadenken over wat zij leuk aan scouting vinden.

Beschrijving van de activiteit

Thema verhaal

Ka kronkelt veel door de jungle. Hierdoor ziet hij veel en onhoudt hij alle gave activiteiten. Deze keer heeft hij alle gave activiteiten op de foto gezet. Mowgli en Shanty kiezen er leuke activiteiten uit die zelf willen gaan doen.

Het spel

Er worden foto's neergelegd of getoond van opkomsten van het afgelopen seizoen. Er zijn meer foto's dan dat er nesten zijn. De welpen mogen vervolgens per nest een foto uitkiezen waarvan zij mogen vertellen/presenteren waarom zij die foto hebben gekozen. Dus bijvoorbeeld waarom zij als nest het heel leuk/bijzonder vonden of echt bij scouting vinden passen.

Benodigd materiaal

  • Geprinte foto's van gave scouting activiteiten van het afgelopen jaar
  • Eventueel presentatiemateriaal zoals beamer/laptop

Tips

  • Let op dominantie binnen de groep. Zorg er voor dat alle leden van de groepjes voldoende tijd en/of ruimte hebben om hun mening te geven.
  • Als je als leiding het gesprek goed stuurt kun je uit de verhalen van de welpen opmaken welk type activiteiten voor herhaling vatbaar zijn.
Lees 852 keer Laatst aangepast op vrijdag, 21 juni 2019 19:55
Log in om reacties te plaatsen